Domokos László

Címke: Állami Számvevőszék

A pénzügyi kultúra fejlesztése közös érdekünk

Az Állami Számvevőszék a magyar lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztése terén, az elmúlt években is megőrizte kezdeményező, szakmai-tudományos támogató szerepét és jómagam is gyakran hangsúlyozom, hogy a Számvevőszék a pénzügyi kultúrához kapcsolódó tevékenységeit nem egyedül, hanem partnereivel közösen, széles körű kapcsolati hálóján keresztül végzi. Az eddigi tapasztalatok alapján az együttműködések rendkívül sikeresek és gyümölcsö...
Elolvasom »

Jól vizsgázott a gazdaság rezilienciája

2022. február 15-én tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal a bruttó hazai termék 2021. IV. negyedévre vonatkozó első becslését. Ezen adatok szerint a 2021. évben a gazdasági teljesítmény dinamikusan, 7,1%-kal bővült. Mindez jelentősen meghaladja a gazdasági növekedés becslésével foglalkozó nemzetközi szervezetek korábbi várakozásait. Továbbá azt is indokolt hangsúlyozni, hogy kedvező hatással van az államadósság-mutató alakulására.
Elolvasom »

Lépjünk be a hivatali kapun!

A digitális kommunikációs csatornák szerepe és jelentősége rendkívüli módon felértékelődött az elmúlt közel két évben, a járványhelyzet árnyékában ugyanis sokáig kizárólag az online tér kínált lehetőséget a biztonságos körülmények közötti kapcsolattartásra. Vannak azonban olyan szervezetek, akik még mindig nem gondoskodtak az elektronikus ügyintézés kialakításáról annak ellenére sem, hogy hazánkban ezt már számos intézmény számára törvé...
Elolvasom »

Bilaterális találkozó a Lengyel Számvevőszék elnökével

Marian Banaś, a Lengyel Számvevőszék elnöke kezdeményezte azt a bilaterális találkozót, amelynek keretében az INTOSAI-EUROSAI égisze alatt folytatott számvevőszéki együttműködés előmozdításáról egyeztettünk. A találkozó keretében egy együttműködési megállapodást is aláírtunk, amely révén tovább erősödhet a két ország legfőbb ellenőrző intézményeinek stratégiai szintű kooperációja.
Elolvasom »

Az ÁSZ rugalmasan alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez

Az Állami Számvevőszék hagyományos, az ünnepeket megelőző évzáró állománygyűlése idén az online térben valósult meg. A rendezvényen elmondott beszéd mindig különös jelentőséggel bír számomra, azonban idén a járvány okozta személyes érintkezések és megbeszélések hiányában talán még az előző éveknél is fontosabb volt, hogy munkatársaim munkáját megköszönve, összegezzem az elért eredményeket és előrevetítsem a jövő évi célokat.
Elolvasom »