Domokos László

Címke: közpénzügy

Az emberek életminőségének javítására irányul az ÁSZ figyelme 2022-ben

A törvényekben kötelezően végrehajtandó feladatokon túl, 2022 első felében az emberek életminőségének javítása érdekében végzi ellenőrzési, elemzési és tanácsadási tevékenységét az ÁSZ, amelyhez a már kidolgozott módszertani fejlesztések és a digitalizáció adják az alapot. A jövő év első féléves ellenőrzési tervét Jakab Istvánnak, az Országgyűlés alelnökének személyesen adtam át az Országházban.
Elolvasom »

Együttműködés a közpénzügyek erősítése érdekében

Az Állami Számvevőszék és a Sportegyesületek Országos Szövetsége közötti együttműködési megállapodás megerősíti, hogy a közpénzekkel és közvagyonnal való gazdálkodás színvonalának javítása, fejlesztése, valamint az integritás értékeinek erősítése ezen a területen is elhanyagolhatatlan feladat. Fontos, hogy mindez nemcsak általában szolgálja a társadalmi érdeket, hanem konkrétan képes javítani a sportolók körülményeit, illetve az egyesül...
Elolvasom »

Az Alaptörvényről beszélni mindig ünnep

Az Állami Számvevőszék immár 151 éve a közpénzek őre. Ebből az utolsó közel 10 évben az Alaptörvény által rögzített jogi keretek között végezhettük a munkánkat. Visszatekintve az elmúlt évtizedre, büszkén mondhatom, hogy az Alaptörvény rendelkezései lehetőséget és motivációt adtak arra, hogy feladatainkat még eredményesebben teljesítsük.
Elolvasom »

10 éves az Alaptörvény

Magyarország jogrendszerének legfőbb alapköve tíz évvel ezelőtt újult meg és került elfogadásra, amely a nemzeti és európai értékek iránt elkötelezve olyan alkotmányos garanciákat teremtett meg, amelyek immáron a közpénzzel és közvagyonnal gazdálkodó szereplőket felelős, átlátható és elszámoltatható gazdálkodásra kötelezi.
Elolvasom »

Új közpénzügyi tankönyv Domokos László ajánlásával

Domokos László előszavával jelent meg az Állami Számvevőszék és a Magyar Nemzeti Bank gondozásában kiadott „Vezetés a közjó szolgálatában” című kötet. A hiánypótló könyv szerzői kollektívája arra vállalkozott, hogy összefoglalja a közszféra vezetői és vezetői utánpótlása számára szükséges kulcsfontosságú ismereteket.
Elolvasom »