Domokos László az M1 Ma Reggel műsorában

Domokos László az M1 Ma Reggel műsorában
A béreket terhelő adók csökkentése elsődleges feladat, mert Magyarország még mindig túladóztatja a munkát a környező országokhoz, illetve az Európai Unió átlagához képest, ami versenyképességi hátrány – hangsúlyozta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke az M1 Ma reggel című műsorában 2017. augusztus 5-én. Az ÁSZ elnöke szerint a gazdaság fenntartható fehérítéséből származó többletbevételeket lehetne adócsökkentésre fordítani.
Domokos László kiemelte: hazánk érdeke, hogy a gazdasági lendület fennmaradjon, aminek fontos feltétele, hogy ne legyen nagyobb adóteher a béreken, ne legyenek magasabbak a munkát terhelő járulékok, mint versenytársainknál. Hozzátette ugyanakkor az ÁSZ elnöke: jelenleg még nincs olyan helyzetben a költségvetés, hogy a kiadási oldalt csökkentse, mert sok elmaradt állami feladat van, amelyet finanszírozni kell.

 
Domokos László az M1 Ma Reggel vendége volt
 

A gazdaság fenntartható fehérítéséből származó többletbevételeket lehetne adócsökkentésre fordítani - javasolta az interjúban Domokos László. Kitért arra is, hogy míg nyolc–tíz évvel ezelőtt 24-25 százalékos volt a hazai feketegazdaság, mára már húsz százalék alá csökkent. Az ÁSZ elnöke szerint hosszabb távú gondolkodásra nyílt meg a lehetőség azzal, hogy Magyarország megerősödött. Ezzel 8-10 év alatt lehet megközelíteni az osztrák szintet, illetve a munkát terhelő adók csökkentése is többéves feladat - tette hozzá Domokos László.
 

A teljes interjú ide kattintva tekinthető meg.