Domokos László

Címke: Állami Számvevőszék

Kötet a jól irányított államról

„A jó kormányzás alapja, hogy az állami szervek a közjó előmozdítását szolgálják. Működésüket hassák át azok az értékek, amelyek a köz szolgálatából erednek, úgymint: a szakmai felkészültség, az objektivitás és elfogulatlanság, az erkölcsi feddhetetlenség, valamint a közérdek előtérbe helyezése a magánérdekkel szemben” – írja frissen megjelent könyvében Domokos László.
Elolvasom »

Évet értékelt a Költségvetési Tanács

„Az idei költségvetés az EU átlagát jóval meghaladó gazdasági növekedésre épül. Az államháztartás működésének pénzügyi feltételei biztosítottak, stabilitás van”- hangzott el Költségvetési Tanács (KT) idei első ülésén, amelyen Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, mint a KT tagja is részt vett.
Elolvasom »

Indokolt az egészségügy finanszírozásának átalakítása

„Átláthatatlan, hogy valójában mennyi finanszírozást igényel egy-egy kórház működtetése, és azt sem lehet megmondani, hogy pontosan miből termelődött 2019-ben a több tíz milliárd forintos kórházi adósság”- mondta Domokos László a Magyar Nemzetnek adott interjújában.
Elolvasom »

Alapvető cél a közpénzügyek fejlesztése

„Több ezer ponton járultunk hozzá a közpénzügyek fejlesztéséhez 2019-ben" - összegzett Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke évértékelésében. Az ÁSZ közel 1350-re növelte az ellenőrzött szervezetek számát 2019-ben, továbbá a nyilvánosságra hozott jelentésekben mintegy 1200 javaslatot tett és további több mint 200 figyelemfelhívó levelet küldött az ellenőrzötteknek a feltárt szabálytalanságok, hiányosságok kijavítása érdeké...
Elolvasom »

A digitalizációs átállás elkerülhetetlen

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a hagyományokhoz híven a 2019. évben is megtartotta az ünnepeket megelőző évzáró állománygyűlését. Domokos László, az ÁSZ elnöke évértékelő beszédében megköszönte munkatársai egész éves kitartó szakmai munkáját, bemutatta az elmúlt év eredményeit és előrelépéseit, egyúttal kitekintett a további megvalósítandó feladatokra és kihívásokra.
Elolvasom »