Domokos László

Címke: kommunikáció

A digitalizáció kulcsfontosságú a visszaélések megakadályozásában

A kockázatok mérséklése vagy – ahogy szaknyelven mondják – az integritás alapvető követelményeinek a kialakítása egyúttal a korrupció visszaszorulását fejezi ki. Az integritás valójában egy olyan rendszer felépítését is jelöli, ahol már létre sem tud jönni az a helyzet, amely visszaéléshez vezethet. Mit jelent ez a gyakorlatban, illetve az Állami Számvevőszék törekvéseiben?
Elolvasom »

Sikeresen zárult a Szlovák Számvevőszék társintézményi felülvizsgálata

Tavaly februárban, néhány héttel a világjárvány kirobbanása előtt kezdődött meg a Szlovák Számvevőszék társintézményi felülvizsgálata, amelyben a finn és lengyel kollégák mellett az Állami Számvevőszék szakemberei is részt vettek. A peer review folyamata egy virtuális záróülés keretében ért véget, amely során a közös munkában résztvevő szervezetek képviselői ismertették a felülvizsgálati jelentésbe foglalt megállapításaikat, illetve jav...
Elolvasom »

Domokos László előadást tartott a V4+2 számvevőszékek elnöki találkozóján

Aktuális, napjaink társadalmi kihívásait érintő témák kerültek napirendre a Visegrádi országok, valamint Szlovénia, Ausztria és Horvátország számvevőszékeinek az idén Magyarországon megrendezett elnöki szintű találkozóján. A két napos konferencia szakmai programjára 2018. június 5 – 6. között került sor, mely során a résztvevő felek több kiemelt témát vitattak meg.
Elolvasom »

Az átláthatóság és kommunikáció szerepe a közszférában - Interjú Domokos Lászlóval

A kolozsvári közigazgatási konferencián tartott előadást Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, melynek témája az átláthatóság és kommunikáció szerepe volt a közszférában. Interjú keretében hangsúlyozta: közös érdek az átláthatóság, amit tanítani szükséges.
Elolvasom »

Domokos László átadta az ÁSZ megújított kiállítását

Több mint 10 évet követően idén, az Állami Számvevőszék megalapításának 145., újjáalakulásának 25. és megújításának 5. évfordulója alkalmából megújult az ÁSZ kiállítása is, amelyet Domokos László elnök adott át ünnepélyes keretek között. Az ÁSZ elnöke köszöntőjében hangsúlyozta: a kiállítás az értékőrzés és a modernitás jegyében nyerte el mostani formáját, méltó az intézményhez és megfelel a XXI. század kihívásainak.
Elolvasom »