Domokos László

Címke: Országgyűlés

Domokos László bemutatta a zárszámadás ellenőrzését az Országgyűlésnek

Az Állami Számvevőszék 2017. október 2-án hozta nyilvánosságra és adta át az Országgyűlésnek a 2016-os központi költségvetés végrehajtásáról szóló jelentését. Domokos László, az ÁSZ elnöke ennek kapcsán október 19-én parlamenti felszólalásban ismertette az ellenőrzés eredményeit és a jelentéssel egy időben nyilvánosságra hozott makrogazdasági elemzés megállapításait.
Elolvasom »

Domokos László expozéja a 2018. évi költségvetés országgyűlési vitáján

Az Országgyűlésben megkezdődött május 17-én Magyarország 2018. évi központi költségvetési törvényjavaslatának általános vitája. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter felszólalását követően Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke tartotta meg fél órás expozéját. Domokos László beszédében ismertette az ÁSZ véleményének részleteit.
Elolvasom »

Domokos László átadta az Országgyűlésnek az ÁSZ véleményét a 2018-as költségvetésről

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke az Országházban adta át Lezsák Sándornak, az Országgyűlés alelnökének az ÁSZ véleményét a 2018-as költségvetésről. Az ÁSZ Véleménye szerint megalapozott a 2018-as központi költségvetésről szóló törvényjavaslat, és megfelel az Alaptörvényben meghatározott államadósság-szabálynak, valamint – egy előírás kivételével – a költségvetésre vonatkozó jogszabályi előírásoknak. A 2018-as költségvetési ...
Elolvasom »

Domokos László tájékoztatta a Gazdasági bizottságot az ÁSZ éves tevékenységéről

Megtárgyalta az Országgyűlés Gazdasági bizottsága az Állami Számvevőszék 2016. évi tevékenységéről szóló beszámolót és támogatta a kapcsolódó határozati javaslatot. Domokos László elnök összefoglalta az ÁSZ tavalyi tevékenységét, és mint mondta: A Számvevőszék 2016-ban is rajta tartotta a szemét a makrogazdasági folyamatokon és az államadósság alakulásán, hozzájárult a költségvetési tervezés átláthatóságához.
Elolvasom »

Domokos László is részt vett az államfőválasztáson

Az Országgyűlés március 13-án választotta meg Magyarország 2017 és 2022 között hivatalban lévő köztársasági elnökét. Az ünnepélyes eseményen Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is részt vett.
Elolvasom »