Domokos László

Címke: Állami Számvevőszék

Dolgoznak a családi pénzügyminiszterek, készülnek a jövő vállalkozói

Sokan megfogadták a sokszor elhangzott tanácsot, egyre megtakarítóbbak a háztartások – erre hívta fel a figyelmet Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke Szegeden, az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület 10 éves jubileumi konferenciáján. Az eseményen együttműködési megállapodást kötött az Állami Számvevőszék és a szegedi székhelyű Gál Ferenc Egyetem egy átfogó kutatásban való együttműködésről, mely a pénzügyi kultúra másik f...
Elolvasom »

Az állami költségvetés tervezetének ÁSZ elemzéséhez/2.

Az Állami Számvevőszék elemzésekkel és tanulmányokkal segíti a Költségvetési Tanácsot feladatai ellátásában. Az ÁSZ a 2021. évi központi költségvetés véleményezéséhez kapcsolódó elemzés céljának megfelelve véleményt ad arról, hogy a 2021. évi költségvetési törvényjavaslat tervezése során a jogszabályokban előírt feltételek teljesültek-e, továbbá konkrét kockázatokra felhívva a figyelmet segíti a tervezés eredményességét. Fontos kérdés v...
Elolvasom »

Hogyan lehet ösztönző az állam?

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika tévé stábja forgatott filmet Domokos Lászlóval, az Állami Számvevőszék elnökével az Ösztönző állam – hatékonyabb vállalatok címen megjelent könyvvel kapcsolatban.
Elolvasom »

Magyarország felkészült, de a neheze csak ezután jön

Célzott eszközökkel kell fellépni a gazdasági krízis kezelése érdekében: rugalmassá kell tenni az állami rendszereket és munkaerőpiacot, valamint költségvetési és lakossági szinten is nagy hangsúlyt kell helyezni a tartalékolásra - jelentette ki a növekedés.hu oldalon csütörtökön megjelent interjúban Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
Elolvasom »

Gazdasági évnyitó 2020

2020. március 10-én Gazdasági évnyitó 2020 címmel tartotta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdaságpolitikai fórumát. Az eseményen köszöntötték Domokos Lászlót, az Állami Számvevőszék elnökét is.
Elolvasom »