Domokos László

Címke: versenyképesség

Domokos László interjút adott a Magyar Nemzetnek

Újabb adócsökkentésre lát lehetőséget az Állami Számvevőszék elnöke. Domokos László a Magyar Nemzetnek nyilatkozva arról beszélt: elsősorban a munkára rakódó közterhek lefaragása jöhetne szóba, a lépés ugyanis javítana az ország versenyképességén. A mérséklés fedezetét a feketegazdaság letöréséből származó bevételek adhatnák és az, hogy tovább bővül a gazdaság. Utóbbi kapcsán az elnök megjegyezte: a gazdasági növekedés fenntartásáért el...
Elolvasom »

A fiatalok és a gazdaság

Hogyan járulhatnak hozzá a fiatalok a gazdaság versenyképességének növekedéséhez? Ha megfontolt pénzügyi döntéseket hoznak, ha ismerik a pénzügyek világát, tudatosan tervezik a családi költségvetést, megtakarítanak, dolgoznak. Ezért fontos a fiatalok pénzügyi kultúrájának és magatartásának a fejlesztése.
Elolvasom »

Domokos László: fejleszteni kell az emberek pénzügyi tudatosságát

A Pénzügyminisztérium hétéves nemzeti stratégiát dolgozott ki a hazai lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében. A stratégia célja, egy megfelelő pénzügyi tudással és attitűddel rendelkező lakosság nevelése, amely jelentősen elősegítheti az ország versenyképességének, hatékonyságának, valamint eredményességének növekedését.
Elolvasom »

Domokos László a Ma reggel vendége volt

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke 2018. május 22-én az M1 Ma reggel című műsorában beszélt a versenyképesség egyik kulcsáról, a gazdaság fenntartható kifehéredéséről. Az ÁSZ elnöke a műsorban is kiemelte: a növekvő adóbevételeket az adók és járulékok további csökkentésére érdemes fordítani, ami növeli a vállalkozások versenyképességét és több jövedelmet hagy a dolgozó családoknál.
Elolvasom »

Domokos László: A foglalkoztatás és az adó mértéke a versenyképesség kulcsa

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke interjú keretében a versenyképességről, a legfontosabb gazdasági mutatókról beszélt. Hangsúlyozta: versenyképességi szempontból különösen fontos a foglalkoztatás és az adóterhelés.
Elolvasom »