Domokos László

Címke: Állami Számvevőszék

Hagyomány és modernitás találkozása

Első pillantásra meglepőnek tűnő alkotótársak együttműködéséből született művészeti alkotást mutatott be a Magyar Nemzeti Balett. Az előadáson a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai és az országos tisztifőorvos is jelen volt.
Elolvasom »

Képzés a teljesítmény ellenőrzés erősítéséért

„Elő kell segíteni, hogy a teljesítménynek megfelelő értéke legyen, miközben erősíteni kell a közpénzt költők ezirányú elköteleződését is. Gondos gazdálkodásra és hozzá kapcsolódó szakmai tudásra van szükség.” –mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának közszolgáltatási teljesítménymenedzser képzésének évnyitóján.
Elolvasom »

Címzetes egyetemi tanári címet kapott Domokos László

Ezentúl első kézből kaphatnak elméleti és gyakorlati tudást a Soproni Egyetem hallgatói a közpénzügyi ellenőrzés területéről. A Soproni Egyetem Szenátusa – a Lámfalussy Sándor Közgazdasági Kar Tanácsának előterjesztésére – címzetes egyetemi tanári címet adományozott Domokos Lászlónak, az Állami Számvevőszék elnökének.
Elolvasom »

Fontos a javulásra, szabályosságra és a teljesítményre való törekvés

„A közszféra hatékonyságának növeléséhez - megfelelő mérési módszertanok és mutatók kialakításával és fejlesztésével - maga a számvevőszék is közvetlenül hozzájárul. Ezért minden intézménynek kiemelt figyelmet kell fordítania saját teljesítményének mérésére” – emelte ki nyitóbeszédében Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a IX. EUROSAI-OLACEFS Közös Konferencián.
Elolvasom »

Teljesítménynövelés a COVID-19 alatt – indul az EUROSAI-OLACEFS!

Mintegy 70 ország, több mint 200 számvevőszéki szakértője vesz részt az európai és dél-amerikai, illetve karibi számvevőszékek háromnapos online konferenciáján, amit az Állami Számvevőszék szervezett meg. A szerdán kezdődő és péntekig tartó IX. EUROSAI-OLACEFS közös konferencia azt a kérdést helyezi a fókuszba, hogy a COVID-19 járvány milyen lehetőséget jelent az ellenőrző intézmények számára abban, hogy növeljék a teljesítményüket. A s...
Elolvasom »