Domokos László

Címke: gazdasági növekedés

Megbízható alapokon álló beruházásokkal kell támogatni a gazdasági növekedést

A világjárvány okozta válság időszakában hazánk az aktív, ösztönző állami szerepvállalás útját választotta, és olyan gazdasági intézkedéseket hozott, amelyek az emberéletek védelmének egyértelmű priorizálása mellett, új munkahelyek teremtését, illetve a beruházások számának növekedését ösztönözték. De vajon mi alapoz meg egy eredményes beruházást?
Elolvasom »

A minőségre kell helyezni a hangsúlyt

A közpénzügyek, az állami gazdálkodás jelenlegi helyzete alapján reálisnak tűnik, hogy a kormány 2021-ben hozzákezdjen a személyi jövedelemadó számottevő csökkentéséhez – erről beszélt Domokos László az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Domokos László kitért arra, hogy az adómérséklés mellett a munkahelyteremtés is lényeges szerepet játszott az elmúlt évek gazdasági növekedésében. Úgy vélekedett: az á...
Elolvasom »

Domokos László interjúja a Ma reggel című műsorban

Június 4-én az m1 Ma reggel című műsorának volt vendége Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke. Az interjú fókuszában a 2020-as évi költségvetés és annak véleményezése, valamint a családok pénzügyi tudatosságának erősítése állt.
Elolvasom »

Fenntartható gazdaság

Az elmúlt években bevezetett adóbeszedési eljárások – mint az online pénztárgéprendszer és az elektronikus közúti árufuvarozó rendszer –hozzájárultak a magyar gazdaság további fehérítéséhez. A gazdasági növekedés hozzájárul a adófizetési kedv növekedéséhez, valamint a fehéredést is szolgálja.
Elolvasom »

Domokos László interjút adott a Magyar Nemzetnek

Újabb adócsökkentésre lát lehetőséget az Állami Számvevőszék elnöke. Domokos László a Magyar Nemzetnek nyilatkozva arról beszélt: elsősorban a munkára rakódó közterhek lefaragása jöhetne szóba, a lépés ugyanis javítana az ország versenyképességén. A mérséklés fedezetét a feketegazdaság letöréséből származó bevételek adhatnák és az, hogy tovább bővül a gazdaság. Utóbbi kapcsán az elnök megjegyezte: a gazdasági növekedés fenntartásáért el...
Elolvasom »