Domokos László

Címke: gazdálkodás

Megjelent az ÁSZ Lakossági Tájékoztató Füzete

Mitől függ a digitális oktatás eredményessége? Milyen pozitív hatásai vannak az otthoni munkavégzés elterjedésének? Hogyan járul hozzá a fenntartóváltás a minőségi és versenyképes tudáshoz? Hogyan befolyásolják a reklámok a lakosság gyógyszerfogyasztását? Miért ellenőrzi az ÁSZ a könyvtárakat, illetve a gyermekétkeztetést biztosító intézményeket? Ezekre és hasonló kérdésekre ad választ az Állami Számvevőszék Lakossági Tájékoztató Füzete...
Elolvasom »

A betegek érdeke a rend

„A betegek alapvető érdeke, hogy a kórházak átláthatóan gazdálkodjanak, és betartsák a gazdálkodási szabályokat”- írta a Növekedés.hu oldalon megjelent írásában Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
Elolvasom »

Kötet a jól irányított államról

„A jó kormányzás alapja, hogy az állami szervek a közjó előmozdítását szolgálják. Működésüket hassák át azok az értékek, amelyek a köz szolgálatából erednek, úgymint: a szakmai felkészültség, az objektivitás és elfogulatlanság, az erkölcsi feddhetetlenség, valamint a közérdek előtérbe helyezése a magánérdekkel szemben” – írja frissen megjelent könyvében Domokos László.
Elolvasom »

Indokolt az egészségügy finanszírozásának átalakítása

„Átláthatatlan, hogy valójában mennyi finanszírozást igényel egy-egy kórház működtetése, és azt sem lehet megmondani, hogy pontosan miből termelődött 2019-ben a több tíz milliárd forintos kórházi adósság”- mondta Domokos László a Magyar Nemzetnek adott interjújában.
Elolvasom »

A közös cél a szabályos és kiegyensúlyozott gazdálkodás

Együttműködési megállapodást kötött az Állami Számvevőszék és a Károli Gáspár Református Egyetem a jövő nemzedékek iránti felelősségvállalás, valamint a közjó előmozdítása érdekében a közpénzekkel, közvagyonnal való gazdálkodás színvonalának közös fejlesztéséről. A megállapodás kiterjed az integritás értékeinek, az integritás-tudatosságnak az erősítésére az egyházi és egyéb nem állami intézmények vezetésében, vezetőképzésében.
Elolvasom »