Domokos László

Címke: átláthatóság

10 éves az Alaptörvény

Magyarország jogrendszerének legfőbb alapköve tíz évvel ezelőtt újult meg és került elfogadásra, amely a nemzeti és európai értékek iránt elkötelezve olyan alkotmányos garanciákat teremtett meg, amelyek immáron a közpénzzel és közvagyonnal gazdálkodó szereplőket felelős, átlátható és elszámoltatható gazdálkodásra kötelezi.
Elolvasom »

A betegek érdeke a rend

„A betegek alapvető érdeke, hogy a kórházak átláthatóan gazdálkodjanak, és betartsák a gazdálkodási szabályokat”- írta a Növekedés.hu oldalon megjelent írásában Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
Elolvasom »

Mit jelent az eredményes közpénzfelhasználás?

A közpénzeket a kitűzött céloknak megfelelően, az adófizetők által látható, nyomon követhető módon, társadalmilag hasznos célokra, azokat megvalósítva kell felhasználni.
Elolvasom »

Az átláthatóság és kommunikáció szerepe a közszférában - Interjú Domokos Lászlóval

A kolozsvári közigazgatási konferencián tartott előadást Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, melynek témája az átláthatóság és kommunikáció szerepe volt a közszférában. Interjú keretében hangsúlyozta: közös érdek az átláthatóság, amit tanítani szükséges.
Elolvasom »

Domokos László az átláthatóság és a kommunikáció szerepéről tartott előadást

Az átláthatóság és a kommunikáció közszférában betöltött szerepéről tartott előadást a kolozsvári közigazgatási konferencián Domokos László. Az Állami Számvevőszék elnöke kiemelte: Magyarország Alaptörvénye alapelvként határozza meg a közpénzek átláthatóságának elvárását, melyet a közintézmények proaktív, többszintű kommunikációs tevékenységgel, s a társadalom széleskörű tájékoztatásával valósíthatnak meg.
Elolvasom »