Domokos László Az Állami Számvevőszék Elnöke

Címke: konferencia

Nemzetközi konferencián tartott előadást Domokos László

Domokos László meghívást kapott a kínai számvevőszék és a kínai kereskedelmi minisztérium által szervezett ellenőrzési szemináriumra, amelyen a korábbi Selyemút mentén fekvő országok számvevőszékei közül számos európai intézmény képviselteti magát. Az ÁSZ elnöke a rendezvényen bemutatta az Integritás projektet és ismertette a Számvevőszék szerepét a jól irányított állam támogatásában.
Elolvasom »

Domokos László előadást tartott a XI. Nemzetközi Adókonferencián

Tovább kell haladni a fenntartható kifehérítés útján – hangsúlyozta Domokos László a XI. Nemzetközi Adókonferencián tartott előadásában. Az Állami Számvevőszék elnöke a csütörtökön elfogadott 2018-as költségvetésen, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál végzett ellenőrzéseken keresztül mutatta be a gazdaság fehérítésének aspektusait.
Elolvasom »

Domokos László: Számon kérjük a közpénzfelhasználás hatékonyságát

„Az adórendszer korszerűsítésével eredményes lépések történtek a versenyképesség irányába, hiszen az adóhatékonyság fokozatosan nő. A kiadási oldalon azonban jelentős átalakításokra lenne még szükség, többek között mérhetővé szükséges tenni, hogy a közkiadások elérik-e közhasznú céljukat” – mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a Zsigmond Király Egyetemen tartott, „Versenyképesség 2017” című konferencián.
Elolvasom »

Domokos László: Befektetésként kell kezelni az uniós pénzeket

Az uniós forrásokból megvalósuló fejlesztéseknek fenntarthatónak kell lenniük, azaz az uniós pénzeket a 2014 és 2020 közötti támogatási ciklusban nem elkölteni, hanem befektetni kell – mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke 2017. március 23-án a Portfólió „Uniós források 2017” című konferenciáján.
Elolvasom »

Domokos László: Célszerűvé kell tenni a közpénzfelhasználást

A közpénzeket nem csak szabályosan, hanem célszerűen és eredményesen kell felhasználni – hangsúlyozta Domokos László az Állami Számvevőszék negyedik nemzetközi integritás szemináriumának budapesti nyitókonferenciáján. Az ÁSZ elnöke rámutatott: a közpénzek felhasználásával szemben etikai követelmény a célszerűség, ennek érdekében pedig az ÁSZ támogatja az etikus közpénzügyi vezetőképzést. Mindemellett Domokos László megosztotta a hallgat...
Elolvasom »

Partnereim