Domokos László

Címke: pénzügyi tudatosság

Az ÁSZ olvasói a hangya életmódot választották

A nők a válsághelyzetben is nagy figyelmet fordítottak a háztartásban a pénzügyekre, illetve a háztartás pénzügyi stabilitásának biztosítására – ezt mutatja az a gyorsfelmérés, amelyet az ÁSZ a Pénzügyi Tudatosság Facebook oldalának olvasói körében végzett.
Elolvasom »

Éveken át erősödtek a megtakarítási adatok

A jó idők megtakarításai ma is erősítik a családok biztonságát. 2015 és 2019 között a háztartások jelentős része, köszönhetően a foglalkoztatottság és a keresetek növekedésének, elkezdett megtakarítóvá válni, így 50 százalékkal növelni tudták megtakarításaikat. Ehhez hozzájárult a háztartások számának jelentős bővülése is
Elolvasom »

Okosan a pénzzel

Balogh László, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára levelet írt az ÁSZ elnökének, amelyben közös meggyőződésüknek ad hangot, hogy a jelen helyzetben minden lehetséges eszközzel támogatni kell a magyar családokat az anyagi helyzetük biztonsága, stabilizálása érdekében.
Elolvasom »

A költségvetés a pénzügyi biztonság legfontosabb eleme

„A személyi kölcsönök hitelállománya messze túl van a rekordon, meghaladja a 2008-as válság előtti időszakot, ami óriási kockázat”- mondta az Állami Számvevőszék elnöke egy múlt heti konferencián. Domokos László a megnövekedett hitelállomány miatt tartalékolásra és pénzügyi tervezésre inti a lakosságot.
Elolvasom »

Erősíteni kell a megtakarítási hajlandóságot

„A személyi hitelek adósságcsapdába sodorják a lakosságot, ezért erősíteni kell a megtakarítási hajlandóságát és képességét”–hívta fel a figyelmet Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület évértékelő konferenciáján.
Elolvasom »