Domokos László

Címke: pénzügyi tudatosság

A válság: figyelmeztető tábla a biztonság felé vezető úton

Időről időre megtapasztaljuk, hogy a megbízható és megfontolt családi gazdálkodás fontosságára leginkább a válságok mutatnak rá. Természetesen a pénzügyi tudatosságról van szó, és meggyőződésem, hogy erre kiemelt figyelmet kell fordítanunk éppen most, éppen a jelenlegi háborús környezet miatt. Láttuk, hogy a Covid járvány először a bizonytalanság, majd számos formában a sok nehézséget áthidaló digitalizáció felé terelte az embereket, am...
Elolvasom »

Az egészségünkbe történő befektetés mindig megéri

Az Állami Számvevőszék társadalmi felelősségvállalásának egyik kiemelt területe a pénzügyi tudatosság, hiszen a pénz az életünk része, az pedig, hogy miképpen gazdálkodunk vele, ennek alapjait határozza meg. Meggyőződésem, hogy a pénzügyi tudatosság mellett legalább ennyire fontos az egészségtudatosság kérdése is, sőt a két terület összefüggései már mindennapjaink részét képezik.
Elolvasom »

A pénzügyi kultúra fejlesztése közös érdekünk

Az Állami Számvevőszék a magyar lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztése terén, az elmúlt években is megőrizte kezdeményező, szakmai-tudományos támogató szerepét és jómagam is gyakran hangsúlyozom, hogy a Számvevőszék a pénzügyi kultúrához kapcsolódó tevékenységeit nem egyedül, hanem partnereivel közösen, széles körű kapcsolati hálóján keresztül végzi. Az eddigi tapasztalatok alapján az együttműködések rendkívül sikeresek és gyümölcsö...
Elolvasom »

Mit jelent a takarékosság a 21. században?

Ezt a témát járta körbe az Állami Számvevőszék és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem közös szervezésű konferenciája. Hiszek abban az analógiában, hogy a pénzügyi tudatosság terjesztésének alapjai is ugyanúgy épülnek fel, ahogy felhalmozódnak megtakarításaink.
Elolvasom »

Újabb együttműködés a pénzügyi kultúra fejlesztéséért

A felsőoktatási intézmények mércét jelentenek. A hatásuk és mérési képességeik miatt multiplikátor, vagyis sokszorozó hatást képesek kifejteni. Ezért az egyetemek a pénzügyi tudatosság mérésében és fejlesztésében is az ÁSZ fontos partnerei. E körbe tartozik mostantól az Eszterházy Károly Egyetem is.
Elolvasom »