Domokos László

Címke: Domokos László

Lépjünk be a hivatali kapun!

A digitális kommunikációs csatornák szerepe és jelentősége rendkívüli módon felértékelődött az elmúlt közel két évben, a járványhelyzet árnyékában ugyanis sokáig kizárólag az online tér kínált lehetőséget a biztonságos körülmények közötti kapcsolattartásra. Vannak azonban olyan szervezetek, akik még mindig nem gondoskodtak az elektronikus ügyintézés kialakításáról annak ellenére sem, hogy hazánkban ezt már számos intézmény számára törvé...
Elolvasom »

A fenntartható versenyképesség kritériumai

A versenyképességnek nincs általános és mindenki számára egységesen elfogadott definíciója. „Egy nemzetgazdaság akkor versenyképes, ha a rendelkezésre álló erőforrásait optimálisan hasznosítja a lehető legmagasabb szintű, de még fenntartható jólét elérésére”. Ez a meghatározás összeköti a gazdasági versenyképességet a fenntartható jóléttel.
Elolvasom »

Elkötelezetten a korrupció ellen

Büszkén mondhatjuk, hogy a 10-15 éve a Magyarországon még szinte ismeretlen integritás szó mára meghonosodott a magyar közszférában. Bízom benne, hogy ebben az Állami Számvevőszéknek is nagy szerepe van.
Elolvasom »

Amivel az ÁSZ foglalkozik, az maga az élet

Az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy az új év első munkanapjait szervezeten belül történő tudásmegosztásnak szenteli az Állami Számvevőszék. A kezdeményezés keretében az ÁSZ munkatársainak lehetőségük van a felkínált színes képzési palettából szabadon választva, olyan előadásokon részt venni, amelyek az egyéni tudás bővítésén túl, a szervezet egészének hatékony és eredményes működéséhez is hozzájárulnak.
Elolvasom »

Esélyt adunk a közpénzügyi helyzet gyorsabb javulására

Az utóbbi évben az Állami Számvevőszéknek egy teljesen új gondolkodási módot kellett kialakítania: a célszerű pénzköltés képességét kell megerősíteni és meg kell teremteni az ellenőrzöttek számára hiba esetén az azonnali javítás lehetőségét. Úgy gondolom, hogy nem tanárnak, hanem pedagógusnak kell lennünk: moderálni, mentorálni és „nagykorúságra nevelni” a közpénzköltő szervezeteket. Ez óriási munka, ugyanakkor meggyőződésem, hogy minde...
Elolvasom »