Domokos László

Címke: Domokos László

Mága Zoltán újévi koncertje az egészségügyi dolgozók tiszteletére

Hagyomány, hogy minden évben Mága Zoltán, világhírű hegedűművész Budapesti Újévi koncertjével köszöntöm az új esztendőt. Az idei évben különösen nagy élmény volt számomra, hogy részese lehettem az eseménynek, amelyet ez alkalommal a tisztelet és a hála jegyében rendeztek meg.
Elolvasom »

A pandémia megerősítette az ÁSZ-t

A koronavírus-járvány hatására világszerte bevezetett intézkedések magukkal hozták egy válság kialakulásának lehetőségét. A válság természete pedig, hogy kihívás elé állít mindannyiunkat. A kihívás azonban egyúttal lehetőséget is teremt. Lehetőséget a minőségi váltás megvalósítására.
Elolvasom »

Soha nem látott ellenőrzési lefedettséget ért el az ÁSZ 2021-ben

Az Állami Számvevőszék küldetése, hogy értékteremtő ellenőrzéseivel előmozdítsa a közpénzügyek átláthatóságát, rendezettségét és hozzájáruljon a jól irányított állam működésének támogatásához. Az ellenőrzési lefedettség növelése révén törekszik arra, hogy tevékenységével hatással legyen a közpénzfelhasználó szervezetek eredményére, a fenntartható közpénzügyi helyzet javítására.
Elolvasom »

A digitalizáció ma már nem előny, hanem alapvető elvárás

A digitalizáció a lakosság mindennapjait érintő olyan kihívás, amely területen létrejövő új lehetőségekhez a nagyvállalatok, a mikrovállalkozások és a közigazgatás is egyaránt igyekszik folyamatosan alkalmazkodni. A digitális technológiák széles körű felhasználása észrevétlenül beépült napi tevékenységeink közé, amelyekhez az Állami Számvevőszék maga is alkalmazkodik.
Elolvasom »

Az emberek életminőségének javítására irányul az ÁSZ figyelme 2022-ben

A törvényekben kötelezően végrehajtandó feladatokon túl, 2022 első felében az emberek életminőségének javítása érdekében végzi ellenőrzési, elemzési és tanácsadási tevékenységét az ÁSZ, amelyhez a már kidolgozott módszertani fejlesztések és a digitalizáció adják az alapot. A jövő év első féléves ellenőrzési tervét Jakab Istvánnak, az Országgyűlés alelnökének személyesen adtam át az Országházban.
Elolvasom »