Domokos László

Címke: válság

A vírus még sokáig velünk marad

„Az ÁSZ tíz ún. helyénvalósági kritériumra tett javaslatot, amelyeknek célja egyrészt a járvány megfékezéséhez feltétlenül szükséges eszközök biztosítása, illetve az emberek megélhetésének, létbiztonságának a támogatása, másrészt a járvány utáni fellendüléshez való hozzájárulás” – mondta Domokos László, a Közgazdász Vándorgyűlésen.
Elolvasom »

Válság- vagy változásmenedzsment?

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke előadást tartott az 58. Közgazdász-vándorgyűlésen, amit a koronavírus-helyzetre tekintettel 2020. szeptember 24-25-én online formában rendezett meg a Magyar Közgazdasági Társaság.
Elolvasom »

Veszély és lehetőség: legyünk a képzések révén a lehetőségek oldalán!

Sose becsüljük le elődeink tudását! A kínai nyelvben a válság hagyományőrző betűjele mindmáig két, külön is jelentéssel bíró karakterből áll össze: az egyik a veszélyt, a másik a lehetőséget rajzolja olvasói elé. Az ősi görög kultúra ugyanezt a szemléletet őrizte meg ’krinein’ szóban, aminek eredeti jelentése: elválaszt, kiválaszt, dönt. És valóban, krízisben, azaz válságban a választásaink, a döntéseink határozzák meg, hogy milyen lesz...
Elolvasom »

Magyarország felkészült, de a neheze csak ezután jön

Célzott eszközökkel kell fellépni a gazdasági krízis kezelése érdekében: rugalmassá kell tenni az állami rendszereket és munkaerőpiacot, valamint költségvetési és lakossági szinten is nagy hangsúlyt kell helyezni a tartalékolásra - jelentette ki a növekedés.hu oldalon csütörtökön megjelent interjúban Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
Elolvasom »

Domokos László az idei MPGE konferencia témaválasztásának aktualításáról

A Magyar Pénzügyi - Gazdasági Ellenőrök Egyesülete (MPGE) 2017. november 9-én és 10-én tartja Magyarország a modernizáció útján: Válság után -€ az integritás sodrában című konferenciáját. A kétnapos rendezvény fókuszban egyrészt azok az intézkedések állnak, melyek elősegítették a válságból való kilábalást, másrészt az előadók az integritás témakörét is körbejárják majd. Az idei témák fontosságát és aktualitását Domokos László, az Állami...
Elolvasom »