Domokos László

Címke: versenyképesség

Interaktív előadás a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Örömmel fogadtam el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felkérését, hogy az Állami Számvevőszék ellenőrzési tapasztalatainak, feltárt jó gyakorlatainak, illetve az évente elvégzett integritás kutatás eredményeinek ismertetése révén, bemutassam a hallgatóknak, hogy az elmúlt egy évtizedben hogyan járult hozzá az ÁSZ a jól irányított államhoz.
Elolvasom »

Mi a szerepe a költségvetési reziliencia megteremtésében az adórendszernek?

Az elmúlt időszakban már több tanulmányban, előadásban kifejtettem a költségvetés és a gazdaság rezilienciájának szükségességét így örömmel vettem a felkérést az immár tizenötödik alkalommal megrendezésre kerülő Adózás Európában – Nemzetközi Adókonferenciára. A rendezvény célja, a tudás-, és tapasztalatátadás a szakma aktuális kérdéseiről, Magyarország versenyképességének megőrzéséről, valamint a jövőbeni változásokra való felkészülés.
Elolvasom »

Az ÁSZ a szülők oldalán áll

Ki kell elégíteni szülők igényeit és az oktatásnak meg kell teremteni a feltételeit az elmaradt tananyag pótlására. Örömmel fogadtam az oktatási tárca ezirányú lépését, amely során még a nyáron és ősszel is lehetőséget biztosít a diákok felzárkóztatására.
Elolvasom »

Úszóleckék a közgazdaság mély vízében

A változásokhoz való rugalmas alkalmazkodás mindenekelőtt azt jelenti, hogy nem sodortatjuk magunkat az árral, hanem az áradást kihasználva megpróbálunk gyorsabban úszni. Mit jelent ez a gyakorlatban?
Elolvasom »

Veszély és lehetőség: legyünk a képzések révén a lehetőségek oldalán!

Sose becsüljük le elődeink tudását! A kínai nyelvben a válság hagyományőrző betűjele mindmáig két, külön is jelentéssel bíró karakterből áll össze: az egyik a veszélyt, a másik a lehetőséget rajzolja olvasói elé. Az ősi görög kultúra ugyanezt a szemléletet őrizte meg ’krinein’ szóban, aminek eredeti jelentése: elválaszt, kiválaszt, dönt. És valóban, krízisben, azaz válságban a választásaink, a döntéseink határozzák meg, hogy milyen lesz...
Elolvasom »