Domokos László

Címke: versenyképesség

A minőségre kell helyezni a hangsúlyt

A közpénzügyek, az állami gazdálkodás jelenlegi helyzete alapján reálisnak tűnik, hogy a kormány 2021-ben hozzákezdjen a személyi jövedelemadó számottevő csökkentéséhez – erről beszélt Domokos László az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Domokos László kitért arra, hogy az adómérséklés mellett a munkahelyteremtés is lényeges szerepet játszott az elmúlt évek gazdasági növekedésében. Úgy vélekedett: az á...
Elolvasom »

Domokos László: a digitalizáció versenyképességi kérdés

„Az állami szféra szervezeteinek elemi érdeke, hogy alkalmazkodni tudjanak az őket körülvevő világ folyamatosan változó elvárásaihoz" – hangsúlyozta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke Miskolcon, a 32. Digitális Jólét Fórumon. Az ÁSZ elnöke rámutatott: a digitalizáció, az informatikai rendszerek megváltozása össztársadalmi stratégiai ügy, a versenyképesség záloga egyben előnyszerzési potenciál is.
Elolvasom »

A gazdasági versenyképesség és a klímavédelem szorosan összefügg

„Magyarországon megvalósult a fenntartható kifehérítés modellje” – jelentette ki Domokos László a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Az ÁSZ elnöke rámutatott: ideális a helyzet, ha az állam úgy tudja növelni adóbevételeit, hogy közben nem emel az adókulcsokon. Domokos László kifejtette: a fehérítésből befolyó többletbevételekből az újabb tehercsökkentésre, a költségvetési hiány további mérséklésére és különféle közfeladatok megvalósítás...
Elolvasom »

Domokos László az M1-nek adott interjút

Az Állami Számvevőszék elnöke hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában a gazdaság kifehérítésének lehetőségeiről beszélt, mely a zöldítés gazdaságpolitikáját is maga után vonja. Az ÁSZ egyre nagyobb hangsúlyt helyez a gazdasági versenyképesség, a fenntarthatóság és a klímavédelem közötti összefüggések feltárására.
Elolvasom »

A hatékonyságot az állami szférában is mérni kellene

A hatékony államnak célszerűnek, eredményesnek és etikusnak kell lennie, a hatékonyságot pedig az állami szférában is mérni kellene - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke azon a konferencián, amelyet a hatékony államról és az e-közigazgatásról, mint az ország versenyképességet meghatározó tényezőkről szervezett a Magyar Közgazdasági Társaság szerdán Budapesten, a Budapesti Gazdasági Egyetemen.
Elolvasom »