Domokos László

Címke: Országgyűlés

Az Országgyűlés elfogadta az ÁSZ 2020-as tájékoztatóját

A nehézségekből előnyt kovácsoltunk, így a járvány idején is fejlesztette a közpénzügyeket az Állami Számvevőszék - ez a mi Twitter-üzenetünk a tavalyi esztendőről.
Elolvasom »

Az ÁSZ a nehézségekből előnyt kovácsolt

Rugalmas reagálás, digitalizáció, dinamikus hatásnövekedés, tanácsadás és tudásmegosztás. Ezekkel a címszavakkal kezdtem a parlamenti expozémat, ugyanis azt gondolom, hogy ezek pontosan összefoglalják mindazt, amit a tavalyi év rendkívüli körülményei között megvalósított a Számvevőszék.
Elolvasom »

Ünnepi ülés a 30 éve megalakult Országgyűlés tiszteletére

2020. május 2-án ünnepi ülést tartott a parlament, az első szabadon választott Országgyűlés alakuló ülésnapjának harmincadik évfordulója alkalmából, amelyen részt vett Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is.
Elolvasom »

Nyilvános az ÁSZ 2020. első félévi ellenőrzési terve

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2020. első félévi ellenőrzési tervét Domokos László, az ÁSZ elnöke 2019. december  17-én, az Országházban adta át Lezsák Sándornak, az Országgyűlés alelnökének. Az ÁSZ nagy hangsúlyt helyez a központi költségvetés és az állami vagyongazdálkodás ellenőrzésére, illetve megkezdi a hulladékgazdálkodás rendszerének ellenőrzését. Folytatódik a pártok, pártalapítványok, illetve az alapítványok és közalapítványok el...
Elolvasom »

Átadták az ÁSZ 2019. első félévi ellenőrzési tervét

Domokos László elnök 2018. december 21-én adta át Latorcai Jánosnak, az Országgyűlés alelnökének az Állami Számvevőszék 2019. első félévi ellenőrzési tervét. Továbbra is fókuszban marad az „ellenőrök ellenőrzése", melynek keretében az ÁSZ értékeli a Magyar Nemzeti Bank és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal gazdálkodását. Az ÁSZ 2019-ben is folytatja az egészségügyi intézményrendszer, a köznevelés ellenőrzési rendszere, illetve a szegénységi k...
Elolvasom »