Domokos László

Címke: pénzügyi tervezés

Befektetések a járvány idején

Nem lehet elégszer hangsúlyozni pénzügyeink tudatos tervezésének a fontosságát, amelyre a COVID-19 világjárvány okozta válsághelyzet csak még inkább rávilágított. Bár mindenki számára nehéz ez az időszak, kétségtelen, hogy könnyebben vészelik át azok, akik nem aggódnak az anyagi biztonságuk miatt. A tervezést és a takarékoskodást azonban sosem késő elkezdeni.
Elolvasom »

A pénzügyi tervezés alternatívái

Válság idején és előre nem látható, váratlan élethelyzetekben mindig felmerül bennünk a kérdés: mit tehettünk volna, hogyan készülhettünk volna fel a rendkívüli eseményekre? Erre egyaránt vannak örökérvényű, valamint a jelen krízishelyzetre szabott javaslataim.
Elolvasom »

Kell a pénzügyi gondosság, kell az irány!

Célra tartás, rugalmasság, tartalékolás.  Ezek a tulajdonságok kell, hogy jellemezzenek minden költségvetést. A gazdasági és társadalmi helytállást az ország így képes költségvetési eszközökkel is megalapozni a váratlan helyzetek esetében is.
Elolvasom »

Domokos László: Minden családba kellene egy pénzügyminiszter

A jelenlegi válsághelyzet még hónapokig eltarthat és a turizmus mellett számos ágazatot negatívan érint, melynek következtében több ezer ember marad munka nélkül. A kormány a költségvetés újratervezését végzi, ugyanakkor lakossági szinten is meg kellene tenni ugyanezt, és a hangsúlyt a tartalékolásra kellene helyezni – hívja fel a figyelmet Domokos László, az ÁSZ elnöke.
Elolvasom »

A költségvetés a pénzügyi biztonság legfontosabb eleme

„A személyi kölcsönök hitelállománya messze túl van a rekordon, meghaladja a 2008-as válság előtti időszakot, ami óriási kockázat”- mondta az Állami Számvevőszék elnöke egy múlt heti konferencián. Domokos László a megnövekedett hitelállomány miatt tartalékolásra és pénzügyi tervezésre inti a lakosságot.
Elolvasom »