Domokos László

Címke: Domokos László

A kihívások az ÁSZ-t tovább erősítették

A világjárvány ellenére technológiai és módszertani változásokat hajtottunk végre, jelentős mértékben megnöveltük ellenőrzési lefedettségünket, kiszélesítettük elemzési tevékenységünket, illetve megerősítettük támogató szerepünket is. Az Állami Számvevőszék 2021. évi beszámolóját Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének az Országházban adtam át.
Elolvasom »

Megbízható alapokon álló beruházásokkal kell támogatni a gazdasági növekedést

A világjárvány okozta válság időszakában hazánk az aktív, ösztönző állami szerepvállalás útját választotta, és olyan gazdasági intézkedéseket hozott, amelyek az emberéletek védelmének egyértelmű priorizálása mellett, új munkahelyek teremtését, illetve a beruházások számának növekedését ösztönözték. De vajon mi alapoz meg egy eredményes beruházást?
Elolvasom »

Mesterséges intelligencia az ÁSZ látókörében

A digitalizáció korában élünk, és ezt napjainkban már mindannyian tapasztaljuk. A digitális és technológiai fejlesztések térnyerése életünk minden területét átszövik, és sok esetben jelentős szakmai kihívásokat jelentenek a munkahelyeinken is. A digitális érettség ugyanakkor már számos területen alapvető elvárás, a munkavállalók szükséges kompetenciáinak megléte, illetve folyamatos fejlesztése pedig gyakran egy szervezet versenyképesség...
Elolvasom »

Díszvacsora a nemzet kiválóságainak tiszteletére

A Magyar Művészeti Akadémia székházában, a Pesti Vigadóban rendezték meg a 2020. és 2021. évben Nemzet Művésze címmel kitüntetett kiválóságok tiszteletére rendezett díszvacsorát. Ezt a kitüntetést csúcsdíjként is emlegetik a hazai művészeti elismerési rendszerben, ugyanis azok a 65 év feletti, Kossuth-díjas alkotóművészek kaphatják meg, akik saját művészeti területükön jelentős értéket hoztak létre.
Elolvasom »

Alapítványi bál a szarvasi gyerekekért

Nagy örömmel vettem részt a Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda, valamint a Bóbita Alapítvány által megszervezett Bóbita Alapítványi Bálon. Az immár 25. alkalommal megrendezett est teljes bevételét idén is a szarvasi intézménybe járó gyerekek javára fordítják a szervezők.
Elolvasom »