Domokos László

Címke: költségvetés

Működik a fenntartható kifehérítés modellje

A gazdaság fokozatos kifehérítésével jelentősen nagyobb adóbevétel keletkezik, a többletet pedig lehetne a személyi jövedelemadó mérséklésére fordítani az Állami Számvevőszék elnöke szerint. Domokos László a növekedés.hu-nak adott interjúban hangsúlyozta: az állam a munkát terhelő adók csökkentésével fektethet leginkább a jövőbe.
Elolvasom »

Megbízható volt a tavalyi büdzsé végrehajtása

Az Európai Unió tagállamai között a legdinamikusabb gazdaságfehérítést érte el Magyarország néhány év alatt – emelte ki az Állami Számvevőszék elnöke a 2018-as zárszámadásról szóló törvényjavaslat országgyűlési vitájában. Domokos László elmondta: az ÁSZ megállapította, hogy a költségvetési intézményrendszer 2018-ban biztosította a közpénzekkel való gazdálkodás szabályszerűségét. A 2018-as zárszámadásról szóló törvényjavaslat megalapozot...
Elolvasom »

Kiemelt cél a pénzügyi tudatosság fejlesztése

A pénzügyi tudatosság abban segít, hogy minél többet kihozhassunk a pénzünkből. Legyünk tisztában a költségeinkkel, bevételeinkkel, és tervezzük meg pénzügyeinket! Az Állami Számvevőszék társadalmi felelősségvállalása keretében járul hozzá a magyar családok pénzügyi kultúrájának fejlesztéséhez.
Elolvasom »

Domokos László interjúja a Ma reggel című műsorban

Június 4-én az m1 Ma reggel című műsorának volt vendége Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke. Az interjú fókuszában a 2020-as évi költségvetés és annak véleményezése, valamint a családok pénzügyi tudatosságának erősítése állt.
Elolvasom »

Domokos László interjút adott a Világgazdaságnak

Dicséretes, hogy a kormányzat a korábbi évtizedek hiánypolitikája után már a sokadik költségvetését tervezte meg számottevő tartalékokkal 2020-ra. Ez lehetőséget teremt a nem várt események – például a gazdasági lassulás – hatásaira adott gyors válaszintézkedésekre – mondja az Állami Számvevőszék elnöke. Domokos László szerint a mostani kegyelmi helyzetben a lakosság, a családok válságállóságát is lehetne növelni, megteremtve a lehetősé...
Elolvasom »