Domokos László

Címke: beszámoló

Országgyűlési határozat a teljesítménymérésről

Az Országgyűlés az első őszi ülésnapon, 2020. szeptember 21-én elfogadta az Állami Számvevőszék 2019-es tájékoztatóját, valamint határozatban támogatja a Számvevőszék minden olyan tevékenységét, amely a teljesítményen és annak mérésén alapuló felelős gazdálkodást erősíti a közszférában.
Elolvasom »

Igény van arra, hogy erősítsük a tanácsadó tevékenységünket

Az Állami Számvevőszék 2019-es tevékenységéről szóló parlamenti hozzászólások megerősítették, hogy még nagyobb hangsúlyt kell helyeznünk a tudásmegosztó, oktató tevékenységünkre és tovább kell folytatni az ÁSZ törvényben meghatározott tanácsadó szerep erősítését – így értékelte a parlamenti vita során elhangzottakat Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
Elolvasom »

Mely fókuszterületeken ellenőriz és támogat az ÁSZ?

A törvényben előírt tanácsadó, tudásmegosztó tevékenységünk célja a támogatás, amelyhez egyrészt az Alaptörvény előírásai, másrészt az Országgyűlés által az elmúlt években hozott határozatok jelentenek iránymutatást - emelte ki Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke az az ÁSZ 2019-es szakmai tevékenységéről szóló országgyűlési vitában.
Elolvasom »

Domokos László tájékoztatta a Gazdasági bizottságot az ÁSZ éves tevékenységéről

Megtárgyalta az Országgyűlés Gazdasági bizottsága az Állami Számvevőszék 2016. évi tevékenységéről szóló beszámolót és támogatta a kapcsolódó határozati javaslatot. Domokos László elnök összefoglalta az ÁSZ tavalyi tevékenységét, és mint mondta: A Számvevőszék 2016-ban is rajta tartotta a szemét a makrogazdasági folyamatokon és az államadósság alakulásán, hozzájárult a költségvetési tervezés átláthatóságához.
Elolvasom »

Domokos László beszámolt az ÁSZ 2015. évi munkájáról az Országgyűlésnek

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke beszámolt az ÁSZ 2015-ös tevékenységéről és eredményeiről az Országgyűlés plenáris ülésén. Domokos László expozéjában az Állami Számvevőszék működésében a hasznosulás éveként fémjelezte a 2015. évet.
Elolvasom »