Domokos László

Címke: ÁSZ

A nemzetközi tudásmegosztás rendkívül hatékony a korrupció ellen

Az Állami Számvevőszék jelentős tapasztalattal és eredménnyel rendelkezik az integritás kultúrájának elterjesztésében. December 9-én, a korrupcióellenesség világnapján a „Future of Anti-Corruption” nemzetközi konferencián osztottam meg az ezzel kapcsolatos gondolataimat az egyesült arab emírségekbeli, az orosz, az olasz, a kolumbiai, az ecuadori és az észt számvevőszék, valamint az UNODC képviselőivel.
Elolvasom »

A jövő jelenségeit a válsággal össze kell hangolni

A Költségvetési Tanács 2021. december 7-én megtartott ülésén megtárgyalta és elfogadta a Tanács elnökének a 2021. évi feladatok teljesítéséről szóló beszámolóját és a Tanács 2022. évi feladattervét.
Elolvasom »

Magasabb szintre lépett Magyarországon a korrupció elleni fellépés az elmúlt 10 évben

Az ÁSZ előbb az évenként elvégzett Integritás-felméréssel elterjesztette az integritás szemléletét a magyar közszférában, ezután a módszert ellenőrzéssé fejlesztette, 2021-re pedig széleskörű tanácsadással és tudásmegosztással tovább erősítette a közpénzt felhasználó szervezetek helyzetét, ezzel is növelve az ellenálló képességüket.
Elolvasom »

Kiemelt feladatunk a munkavégzés folytonosságának fenntartása

Az Országgyűlés plenáris ülésén, „A veszélyhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről szóló T/17671. számú törvényjavaslat” távmunkát érintő rendelkezései vonatkozásában az Állami Számvevőszék elemzési-, valamint saját működési tapasztalatait osztottam meg, főként azokra fókuszálva, amelyeket az emberi egészség védelmének biztosítása mellett a munkavégzés folytonosságának fenntartása jelent.
Elolvasom »

Fókuszban az innováció: új jelentés formátum és megújított módszertan

A koronavírus-járvány rávilágított: komoly, a technológia által vezérelt változás zajlik körülöttünk. Ez a változás hatalmas, magyarországi viszonylatban a rendszerváltás léptékéhez mérhető. Ennek következtében merült fel az igény a jelentések tartalmának és felépítésének átgondolására is, egy innovatív, a mai kornak megfelelő formában.
Elolvasom »