Domokos László

Címke: ÁSZ

A költségvetés rugalmassága és a vezetői felelősségvállalás a kiszámítható és biztonságos gazdaság alappillérei

A 2023. évi központi költségvetési törvénytervezet Magyarország stabilitásának megerősítésére, a gazdaság élénkítésére helyezi a hangsúlyt mindamellett, hogy kellő mozgásteret biztosít a jelenlegi világgazdasági körülményekre tekintettel. A vezetés felelőssége felértékelődik, ugyanis a vezetők által kijelölt utaknak meghatározó szerepe van a jól irányított állam működésében. A 2023. évi költségvetési törvényjavaslat parlamenti vitájához...
Elolvasom »

Közbeszerzési integritás a gyakorlatban

A Közbeszerzési Hatóság által szervezett nemzetközi konferencia témája rendkívül aktuális napjainkban, hiszen minden szervezetnek fel kellett, illetve továbbra is fel kell készülnie arra, hogy a koronavírus járvány, valamint a napjaink háborús környezete által okozott társadalmi és gazdasági hatások növelhetik a korrupciós kockázatokat. Fontos, hogy az intézmények vezetői felismerjék az integritási kockázatokat, ezen belül pedig a közbe...
Elolvasom »

A digitalizáció kulcsfontosságú a visszaélések megakadályozásában

A kockázatok mérséklése vagy – ahogy szaknyelven mondják – az integritás alapvető követelményeinek a kialakítása egyúttal a korrupció visszaszorulását fejezi ki. Az integritás valójában egy olyan rendszer felépítését is jelöli, ahol már létre sem tud jönni az a helyzet, amely visszaéléshez vezethet. Mit jelent ez a gyakorlatban, illetve az Állami Számvevőszék törekvéseiben?
Elolvasom »

Közös cél az egészségtudatosság erősítése

Újabb értékes együttműködéssel gazdagodott az Állami Számvevőszék, ugyanis a mai napon került aláírásra az a megállapodás, amelynek keretében hazánk és a közép-európai régió vezető orvos-egészségügyi felsőoktatási intézményével, a Semmelweis Egyetemmel (SE) dolgozhatunk közösen a lakosság pénzügyi-, illetve egészségtudatosságának erősítésén.
Elolvasom »

Költségvetési vélemény és ellenőrzési terv átadás

Elegendő mozgástér és jövőbe mutató témák. Röviden így foglalható össze az a két dokumentum, amelyeket az Állami Számvevőszék törvényi kötelezettségének eleget téve összeállított és az Országgyűlés részére benyújtott. Lakitelken adtam át Lezsák Sándornak, az Országgyűlés alelnökének az Állami Számvevőszék véleményét a 2023. évi költségvetési törvényjavaslatról, valamint a 2022 második félévi ellenőrzési tervet.
Elolvasom »