Domokos László

Címke: költségvetés

A gazdaságnak és az állampolgároknak is regenerálódnia kell

A 2022-es költségvetési törvényjavaslatról szóló parlamenti vitát megelőzően a Karc FM Regiszter című műsorának a vendége voltam, ahol a jövő évi költségvetés tervezetének számvevőszéki véleményezésével kapcsolatban osztottam meg a számvevőszék megállapításait.
Elolvasom »

Kiemelt feladatunk a tervezés – költségvetés 2022

A napokban a költségvetés véleményezése kapcsán adtam interjút a Magyar Nemzetnek. Ez a tevékenység törvényi előírás alapján az ÁSZ kiemelt feladata, amelynek elvégzése a járványügyi helyzetre tekintettel méginkább előtérbe kerül, hiszen a lakosság és a vállalkozások számára is lehetőséget teremt a tervezésre, adaptálásra.
Elolvasom »

Rugalmasságot biztosít a 2022-es költségvetés

Az Állami Számvevőszék törvényi kötelezettségét teljesítve összeállította véleményét az Országgyűlésnek benyújtott, 2022-es költségvetési törvényjavaslatról. Az ÁSZ véleményét Lezsák Sándornak, az Országgyűlés alelnökének személyesen adtam át az Országházban.
Elolvasom »

Interjú a Kossuth Rádióban

A Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című napindító műsorában az újgenerációs európai uniós hitelfelvételi lehetőségekről volt szó. Magyarországnak van mozgástere az uniós hitel kérdésében. A mintegy 3400 milliárd forintos hitel felvétele egészen 2023-ig lehetőség az ország számára, ám annak igénybevétele a külső sérülékenysége és adósságpályája szempontjából megfontolandó kockázatot jelent.
Elolvasom »

Uniós hitelfelvétel: lehetőség és kockázat

Rengeteg lehetőséget látok a jövőre nézve az ország gazdasága számára, de észre kell vennünk a mögöttük leselkedő kockázatokat is- mondtam a növekedes.hu portálnak adott interjúmban.
Elolvasom »