Domokos László

Címke: költségvetés

Ösztönözni kell a lakosság megtakarítási hajlandóságát

2021-től tovább folytatható a magyar gazdaság külföldi függőségének csökkentése, amihez szükség van az állampapír vásárlást ösztönző további megtakarítási konstrukciók kidolgozására és bevezetésére – mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a jövő évi költségvetésről szóló parlamenti vitában elhangzott expozéjában.
Elolvasom »

A gazdaságélénkítés eszköze a kormányzati beruházás

A Gazdasávédelmi Alap és az Egészségbiztosítási és Járvány Elleni Védekezési Alap az, amelyeket közvetlenül fel lehet haszálni a gazdaság újraindítása és a járvány elleni eredményes fellépés érdekében -mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a jövő évi költségvetésről szóló parlamenti vitában elhangzott expozéjában.
Elolvasom »

Milyen érvek szólnak a három százalék alatti hiánycél mellett?

Három százalékos hiány az, amelynek a finanszírozása nem jár együtt hazánk külföldi eladósodottságának növelésével, illetve nem járul hozzá az infláció növekedéséhez – emelte ki Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a jövő évi költségvetésről szóló parlamenti vitában elhangzott expozéjában.
Elolvasom »

Jelentős mozgástér van a jövő évi költségvetésben

A 2021-es költségvetés nem tartalmaz olyan tartalékot, amelynek elsődleges rendeltetése a költségvetési hiánycél betartásának és közvetetten az államadósság-szabály teljesítésének biztosítása. Ez ugyanakkor nem teszi kockázatossá az államadósság-szabály teljesítését, mivel a törvényjavaslatban rögzítettek szerint az államadósság-mutató 2021. végére tervezett értéke 3,3 százalékponttal kisebb a 2020. végére várható értékénél – hívta fel ...
Elolvasom »

A 2021-es költségvetésről szóló törvény iránytűként szolgálhat a gazdaság újraindításához

Biztos kiindulópont a 2021-es költségvetés – emelte ki Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a jövő évi költségvetésről szóló parlamenti vitában elhangzott expozéjában. Az ÁSZ véleménye szerint a 2021. évi központi költségvetési törvényjavaslat megalapozott, valamint megfelel az Alaptörvényben meghatározott államadósság-szabálynak, valamint a költségvetésre vonatkozó jogszabályi előírásoknak.
Elolvasom »