Domokos László

Címke: megemlékezés

Megemlékezés a dunai hajóbaleset áldozatairól

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke rövid megemlékezést tartott 2019. június 21-én a tragikus budapesti hajókatasztrófa helyszínén. A pesti Duna-parton megszervezett megemlékezésen részt vett továbbá az ÁSZ képviseletében Gulyás Georgina nemzetközi ügyekért felelős projektvezető is.  
Elolvasom »

Domokos László I. világháborús emlékmű avató ünnepségen vett részt

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is részt vett az első világháború magyar hőseinek emlékére állított emlékmű avató ünnepségen. A Nemzeti Örökség Intézete által emelt emlékművet a nagy háború befejezésének 100. évfordulóján, a Fiumei úti sírkertben avatták fel, november 11-én.
Elolvasom »

Gajzágó Salamonra és Hagelmayer Istvánra emlékezve

Október 26-án emlékeztek meg a Számvevőszék vezetői a Magyar Királyi Állami Számvevőszék első elnökének, Gajzágó Salamonnak, valamint dr.Hagelmayer Istvánnak, a demokratikus jogállam egyik alapintézményeként létrehozott szervezet először megválasztott elnökének sírjánál.
Elolvasom »

A holokauszt békéscsabai áldozataiért tartott megemlékezésen vett részt Domokos László

A holokauszt helyi áldozatai deportálásának 74. évfordulójára emlékeztek június 24-én, vasárnap Békéscsabán. A városháza udvarán emléktábla-avatással kezdődött a megemlékezés, majd délután, a Békéscsabai Zsinagógában folytatódott. Az eseményen beszédet mondott Domokos László is, aki történelmi visszaemlékezésben elevenítette fel a csabai zsidóság múltját.
Elolvasom »

Domokos László is megemlékezett a márciusi hősökről

Az Állami Számvevőszék elnöke, Domokos László is fejet hajtott az 1948/49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett állami megemlékezéseken. Március 15-én reggel 9 órakor katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország lobogóját, majd 10 óra 30 perctől a központi ünnepség a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőinél folytatódott.
Elolvasom »