Domokos László

Címke: ellenőrzés

12 év alatt a csúcsra ért az Állami Számvevőszék

Ma is jól emlékszem arra a pillanatra, amikor először léptem be az Állami Számvevőszék elnökeként a szervezet székházába. Azóta eltelt 12 év, lezárult egy ciklus. Eljött az idő, hogy visszatekintsek azokra az elképzelésekre, amelyekkel érkeztem és összegezzem azokat a tapasztalatokat, amelyeket most magammal viszek.
Elolvasom »

Domokos László: soha nem látott ellenőrzési lefedettséget értünk el

Az Állami Számvevőszék – megfelelve a törvényi előírásnak - 2022. május 12-én nyújtotta be az Országgyűlésnek a 2021. évi tevékenységét és működését bemutató tájékoztatóját, amelyet a mai napon tárgyalt az Országgyűlés. A parlamenti vitán büszkén számoltam be az ÁSZ tavaly elért eredményeiről, tapasztalatairól, illetve az azok alapján levont következtetéseiről.
Elolvasom »

Ma már nincs ellenőrzés nélküli közpénzköltés Magyarországon

„Az ÁSZ nemcsak ellenőriz, hanem támogatja azokat az intézményeket, ahol erre szükség van. Véleményem szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy a közszféra szereplői egyre többet tesznek a visszaélések veszélyei ellen, és így az államigazgatásban folyamatosan csökken a korrupció kockázata”.
Elolvasom »

A kihívások az ÁSZ-t tovább erősítették

A világjárvány ellenére technológiai és módszertani változásokat hajtottunk végre, jelentős mértékben megnöveltük ellenőrzési lefedettségünket, kiszélesítettük elemzési tevékenységünket, illetve megerősítettük támogató szerepünket is. Az Állami Számvevőszék 2021. évi beszámolóját Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének az Országházban adtam át.
Elolvasom »

Hogyan erősíthető az integritás?

A COVID-19 világjárvány alapjaiban változtatta meg az életünket, illetve a minket körülvevő gazdasági környezetet. Ennek következtében az integritás megőrzése és a korrupció megelőzése újabb területeken, újabb elérendő célként és feladatként jelent meg a járvány idején.
Elolvasom »