Domokos László

Címke: integritás

Már 10 éve a bűnözés ellen dolgozik a Nemzeti Védelmi Szolgálat

A Ludovika Aréna adott otthont szeptember 16-án a Nemzeti Védelmi Szolgálat 10 éves jubileumi állománygyűlésének.
Elolvasom »

Fenntarthatóság és integritás a közbeszerzésekben

A klímavédelem és a COVID-19 vírus elleni védekezés az emberiség legnagyobb kihívásai jelenleg. Közös bennük, hogy komoly hatással vannak a közszféra beszerzéseire.
Elolvasom »

Beoltottuk az önkormányzatokat a korrupció-vírus ellen

Fontos mérföldkőhöz érkezett az Állami Számvevőszék a tavalyi évben, ugyanis története során először értékelte egyidejűleg 3197 önkormányzat és 1284 önkormányzati hivatal integritását, azaz korrupció elleni védettségét. Mielőtt rátérnék az ellenőrzés során szerzett tapasztalatokra, néhány mondatban szeretnék rámutatni arra, hogy mi indokolta az önkormányzati rendszer átfogó ellenőrzését.
Elolvasom »

Milyen feltételekkel tudnak hozzájárulni az uniós támogatások a COVID-válságból való kilábaláshoz?

A COVID-19 világjárvány okozta károk felszámolása, illetve a gazdasági válságból való kilábalás támogatása érdekében minden korábbinál nagyobb EU-s források állnak rendelkezésre Magyarország számára a 2021-2027-ig tartó költségvetési ciklusban. Az uniós támogatások felhasználásáról egyeztetett az Országgyűlés, amellyel kapcsolatban magam is felszólaltam, hangsúlyozva az integritás szemlélet jelentőségét az uniós pénzek felhasználása sor...
Elolvasom »

Cél a közbizalom erősítése

Az ünnepeket megelőzően nyújtotta be az Állami Számvevőszék a 2021. első félévi ellenőrzési tervét az Országgyűlésnek. A Kossuth Rádió napindító műsorának, a Jó Reggelt Magyarországnak a vendégeként bemutattam az ÁSZ ellenőrzési tervének főbb pontjait és területeit.
Elolvasom »