Domokos László

Címke: támogatás

Jól irányított állam a járványügyi helyzet idején

„A jól irányított állam fenntarthatóságának támogatása a járványügyi helyzet idején” címmel jelent meg írásom a Polgári Szemle, társadalomtudományi folyóiratban, amelynek aktuális számában több cikk is a járvány okozta válsághelyzet gazdasági hatásait járja körül. A témához kapcsolódva az Állami Számvevőszék tanácsadó tevékenységét mutattam be, amely az elmúlt időszakban különösen fontossá vált.
Elolvasom »

Hétköznapi tettek, valóra vált álmok

Az idei évben bár a járványhelyzet okozta kihívások kétségtelenül beárnyékolják a készülődést, bízom benne, hogy mindannyian át tudjuk élni a karácsony közeledtének varázsát. Nem szabad azonban megfeledkeznünk azokról a nehéz anyagi körülmények között élő családokról sem, akikre idén is jelentős terheket rónak a téli hónapok. Arra biztatok mindenkit, hogy a jelenlegi helyzetben talán még inkább igyekezzünk támogatni azokat, akiknek szük...
Elolvasom »

Összefogás a magyar kultúráért és értékekért

2020 májusában leégett a felvidéki Zétény község kulturális intézménye. A tűz elsősorban a település és a térség kulturális életében jelent nagy veszteséget, annak következményeit azonban minden közösségek iránt elkötelezett Kárpát-medencei magyar átérzi. Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke elkötelezett a nemzeti kultúra megőrzése és megóvása iránt, ezért ezúton ajánlja mindenki figyelmébe az adományozási felhívást.
Elolvasom »

Mely fókuszterületeken ellenőriz és támogat az ÁSZ?

A törvényben előírt tanácsadó, tudásmegosztó tevékenységünk célja a támogatás, amelyhez egyrészt az Alaptörvény előírásai, másrészt az Országgyűlés által az elmúlt években hozott határozatok jelentenek iránymutatást - emelte ki Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke az az ÁSZ 2019-es szakmai tevékenységéről szóló országgyűlési vitában.
Elolvasom »

Elemzési tapasztalataival támogatja az ÁSZ a Kórházparancsnokokat

A veszélyhelyzet időszakában kiemelten fontos a kórházak szabályos, átlátható és hatékony működése. Ennek érdekében az Állami Számvevőszék ellenőrzési tapasztalatai összegzésével, illetve konzultációs lehetőséggel támogatja a kórházak segítésére kinevezett kórházparancsnokokat. Minderről Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke levélben tájékoztatta Pintér Sándor belügyminisztert, Benkő Tibor, honvédelmi minisztert és Halmosi Zsolt...
Elolvasom »