Domokos László

Címke: Domokos László

A tudatosság mindig jó döntés

Nem kevesebb mint 20 ezer milliárd forintot tart a magyar lakosság olyan bankszámlákon, amelyek nem kamatoznak. Ennek kapcsán fejtettem ki a napokban, hogy az embereknek érdemes lenne állampapírokat vásárolni, illetve kötvényekbe fektetni a tartalékban lévő pénzüket, hiszen azok jóval kedvezőbb hozamot garantálnak még a mostani magas infláció mellett is. Erről és hasonló pénzügyi kérdésekről beszéltem a Karc FM-nek adott interjúban.
Elolvasom »

Átadták a Néprajzi Múzeum új épületét

Nagy örömmel vettem részt hétvégén a Néprajzi Múzeum új épületének átadóján, amelynek keretében nem csupán a magyar népi kultúra kincseinek otthont adó épületet, hanem hazánk gazdag népművészetét is ünnepeltük.
Elolvasom »

Kiemelt jelentősége van az együttműködésnek

Azt szeretnénk elérni, hogy az állampolgárok érezzék, érdemes a Számvevőszékhez fordulni és megéri együttműködni velünk. Az ÁSZ az Országgyűlés ellenőrző szervezeteként nem egy hatóság, ezért nem is bírságol, helyette az intézmények vezetőit szólítja fel a hiányosságok pótlására, az Alaptörvényben meghatározott, célszerű működés feltételeinek megteremtése érdekében. Többek között erről beszéltem az Inforádiónak adott interjúban.
Elolvasom »

Megválasztották Magyarország miniszterelnökét

Hazánknak olyan kormányra van szüksége, amely lehetővé teszi, hogy az eddig elért eredményeit megőrizhesse, az ország előtt álló kihívásokra pedig jó válaszokat adjon. Megtisztelő számomra, hogy részt vehettem 2022. május 16-án Magyarország miniszterelnökének megválasztásán és ünnepélyes eskütételén a Parlamentben.
Elolvasom »

A társulások nem jó intézménygazdák

Az Állami Számvevőszék 2021. évben 3932 olyan intézmény integritását értékelte, amelyek önkormányzat, vagy társulás irányítása alá tartoztak. Az értékelés szempontja, hogy az ÁSZ támogassa az integritással összefüggő szabályozási környezet kialakítását, annak érdekében, hogy már az ellenőrzés időszakában elősegítse a szervezetek integritásának megerősítését. Így növelje a szervezetek felkészültségét a korrupcióval szemben. A tapasztalat...
Elolvasom »