Domokos László

Címke: Állami Számvevőszék

Nagyinterjúk napilapokban

Több országos napilapban is jelent meg nagyinterjú az Állami Számvevőszék elnökével az elmúlt hetekben. Domokos László a Magyar Nemzetnek a fenntartható kifehérítés eredményeiről beszélt, a Világgazdaságnak pedig a magyar családok pénzügyi biztonságának megerősítését emelte ki. A Magyar Hírlapban az ÁSZ elnöke szólt a személyi jövedelemadó csökkentésének lehetőségeiről, valamint kiemelte a sürgősségi betegellátás fejlesztésének jelentős...
Elolvasom »

Mindenkinek az az érdeke, hogy a kórházak törvényesen működjenek

Domokos László Népszavának adott interjúja 2019. augusztus 5-én jelent meg. Az Állami Számvevőszék elnöke leszögezte: a gazdálkodásra vonatkozó törvényi előírások betartása alapkövetelmény.
Elolvasom »

A hatékonyságot az állami szférában is mérni kellene

A hatékony államnak célszerűnek, eredményesnek és etikusnak kell lennie, a hatékonyságot pedig az állami szférában is mérni kellene - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke azon a konferencián, amelyet a hatékony államról és az e-közigazgatásról, mint az ország versenyképességet meghatározó tényezőkről szervezett a Magyar Közgazdasági Társaság szerdán Budapesten, a Budapesti Gazdasági Egyetemen.
Elolvasom »

A Magyar Hírlapnak adott interjút az ÁSZ elnöke

Jól szervezett állami sürgősségi ellátás kell legyen a rendszer alapja, olyan, ami a legelemibb emberi-egészségügyi biztonságot képes garantálni – hangsúlyozta Domokos László, a Magyar Hírlapnak adott interjúban. Az Állami Számvevőszék pénteken sajtótájékoztató keretében hozza nyilvánosságra a sürgősségi, avagy „vészhelyzeti" betegellátás rendszerének ellenőrzéséről készített jelentését. Az ellenőrzés során az ÁSZ az ellátást igénybe ve...
Elolvasom »

Részvétel a Kapacitásfejlesztési Bizottság 2019. évi ülésén

2019. július 1. napján kezdődött meg a Kapacitásfejlesztési Bizottság 2019. évi ülése, amelyen az ÁSZ elnöke és nemzetközi ügyekért felelős projektvezetője is részt vett. A négy napig tartó nemzetközi találkozó során a résztvevők a kapacitások felfedezésére törekedtek annak érdekében, hogy a számvevőszékek professzionalizmusát támogassák.
Elolvasom »