Domokos László

Címke: ellenőrzési terv

Költségvetési vélemény és ellenőrzési terv átadás

Elegendő mozgástér és jövőbe mutató témák. Röviden így foglalható össze az a két dokumentum, amelyeket az Állami Számvevőszék törvényi kötelezettségének eleget téve összeállított és az Országgyűlés részére benyújtott. Lakitelken adtam át Lezsák Sándornak, az Országgyűlés alelnökének az Állami Számvevőszék véleményét a 2023. évi költségvetési törvényjavaslatról, valamint a 2022 második félévi ellenőrzési tervet.
Elolvasom »

Az emberek életminőségének javítására irányul az ÁSZ figyelme 2022-ben

A törvényekben kötelezően végrehajtandó feladatokon túl, 2022 első felében az emberek életminőségének javítása érdekében végzi ellenőrzési, elemzési és tanácsadási tevékenységét az ÁSZ, amelyhez a már kidolgozott módszertani fejlesztések és a digitalizáció adják az alapot. A jövő év első féléves ellenőrzési tervét Jakab Istvánnak, az Országgyűlés alelnökének személyesen adtam át az Országházban.
Elolvasom »

A támogatáson van a fókusz a második félévben is

A Számvevőszék 2021 második félévében több, korábban még nem értékelt területre és szervezetre is figyelmet fordít. Az idei év második féléves ellenőrzési tervét Jakab Istvánnak, az Országgyűlés alelnökének személyesen adtam át az Országházban.
Elolvasom »

Cél a közbizalom erősítése

Az ünnepeket megelőzően nyújtotta be az Állami Számvevőszék a 2021. első félévi ellenőrzési tervét az Országgyűlésnek. A Kossuth Rádió napindító műsorának, a Jó Reggelt Magyarországnak a vendégeként bemutattam az ÁSZ ellenőrzési tervének főbb pontjait és területeit.
Elolvasom »

Új területeket értékel az Állami Számvevőszék

A 2020-as zárszámadás ellenőrzése, illetve a 2022-es költségvetést véleményezése, az önkormányzatok monitoring típusú értékelése mellett olyan témák is az ÁSZ látóterébe kerülnek, amelyeket korábban még nem értékelt- mondta az InfoRádiónak a számvevőszék elnöke.
Elolvasom »