Domokos László

Címke: elemzés

A vasúti infrastruktúra fejlesztése

Az Európai Unió a tavalyi évet a vasút európai évének választotta, hogy népszerűsítse a vonatozást, mint biztonságos és fenntartható közlekedési formát. A koronavírus okozta válság ezt az ágazatot is komolyan érintette, többek között az utazást korlátozó intézkedések, és ezzel összefüggésben, az utasok számának jelentős csökkenése miatt.
Elolvasom »

A támogatáson van a fókusz a második félévben is

A Számvevőszék 2021 második félévében több, korábban még nem értékelt területre és szervezetre is figyelmet fordít. Az idei év második féléves ellenőrzési tervét Jakab Istvánnak, az Országgyűlés alelnökének személyesen adtam át az Országházban.
Elolvasom »

Domokos László: A védőoltás nyújt megoldást a járványok ellen

A koronavírus ellen a határok sem védenek. Az eddigi tapasztalatok, a tudományos felmérések is azt mutatják, hogy ebben az esetben csak egy teljeskörű, a közösségi védelmet kialakító nyájimmunitás megteremtése nyújthat megoldást, amely a védőoltáson keresztül történhet meg.
Elolvasom »

Az otthoni munkavégzés lehetőségei és kihívásai

A Kossuth Rádió Felfedező című gazdasági magazinműsorának vendége voltam, ahol az Állami Számvevőszék elemzése kapcsán beszélgettünk az otthoni munkavégzésben rejlő lehetőségekről és kihívásokról.
Elolvasom »

A család lehet a távmunka egyik nyertese

A foglalkoztatás átalakulása jelentős és rugalmas változásokat hozott az életünkben. Úgy vélem, a távmunka hosszú távon is fenntartható, az ország számára jelentős gazdasági előnyt hordoz, míg az egyének és a családok számára rengeteg új lehetőséget kínál.
Elolvasom »