Domokos László

Címke: elemzés

2020 - Megőrizve meghaladni

1560 szervezetet értékelt 2020-ban az Állami Számvevőszék, a folyamatban lévő ellenőrzések pedig összesen további 8600 szervezetet érintenek. Az elmúlt évek technológiai és módszertani fejlesztéseinek köszönhetően, minden korábbinál nagyobb hatást gyakoroltunk a közpénzügyek fejlesztésére.
Elolvasom »

A vállalkozásoknak és a háztartásoknak is tenniük kell a talpra állásért

A 2020-as megtorpanást követően jelentős növekedés várható 2021-ben a magyar gazdaságban, és ismét növekvő szerepet játszhatnak a lakossági megtakarítások az államadósság finanszírozásában – többek között erre világít rá az Állami Számvevőszék legfrissebb elemzése.
Elolvasom »

Domokos László: a 2019-es költségvetés a legjobb volt az elmúlt 10 évben

A 2019-es költségvetési folyamatok és a makrogazdasági eredmények jó alapot teremtettek a koronavírus-járvány következtében kialakult krízis kezelésére – hívta fel a figyelmet Domokos László. Az Állami Számvevőszék elnöke szerint azt kell folytatni, ami eddig is működött. Ösztönözni kell a fenntartható kifehérítést és a munkahelyteremtést.
Elolvasom »

Növelni kell a teljesítménymérést alkalmazó szervezetek számát a közszférában

Az ÁSZ 2020. május 18-án hozta nyilvánosságra a közszféra teljesítményméréséről szóló elemzést, amely rámutat: a jól teljesítő állam nem kerülheti meg a közfeladat-ellátás teljesítményének, eredményességének mérését, illetve folyamatos monitorozását, értékelését és ellenőrzését.
Elolvasom »

Kettős haszonnal járt az uniós támogatások megelőlegezése

Kettős haszonnal járt az uniós támogatások megelőlegezése: egyrészt megkönnyítette a fejlesztések végrehajtását, másrészt egyfajta tartalékképzést is jelentett – erre a következtetésre jutott az Állami Számvevőszék a legfrissebb elemzésében.
Elolvasom »