Domokos László

Címke: költségvetés

Kell a pénzügyi gondosság, kell az irány!

Célra tartás, rugalmasság, tartalékolás.  Ezek a tulajdonságok kell, hogy jellemezzenek minden költségvetést. A gazdasági és társadalmi helytállást az ország így képes költségvetési eszközökkel is megalapozni a váratlan helyzetek esetében is.
Elolvasom »

Kettős haszonnal járt az uniós támogatások megelőlegezése

Kettős haszonnal járt az uniós támogatások megelőlegezése: egyrészt megkönnyítette a fejlesztések végrehajtását, másrészt egyfajta tartalékképzést is jelentett – erre a következtetésre jutott az Állami Számvevőszék a legfrissebb elemzésében.
Elolvasom »

Magyarország felkészült, de a neheze csak ezután jön

Célzott eszközökkel kell fellépni a gazdasági krízis kezelése érdekében: rugalmassá kell tenni az állami rendszereket és munkaerőpiacot, valamint költségvetési és lakossági szinten is nagy hangsúlyt kell helyezni a tartalékolásra - jelentette ki a növekedés.hu oldalon csütörtökön megjelent interjúban Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
Elolvasom »

Elnöki interjú a Figyelőben

Vannak-e még lehetőségek a gazdaság további kifehérítésében és az adócsökkentésben? Milyen szempontokat kell feltétlenül szem előtt tartani a jövő évi büdzsé megalkotásakor? Miért fontos a lakosság pénzügyi rendezettsége? - ezekre a kérdésekre is válaszolt Domokos László, az ÁSZ elnöke, a Költségvetési Tanács tagja a Figyelő csütörtöki számában olvasható interjúban.
Elolvasom »

Évet értékelt a Költségvetési Tanács

„Az idei költségvetés az EU átlagát jóval meghaladó gazdasági növekedésre épül. Az államháztartás működésének pénzügyi feltételei biztosítottak, stabilitás van”- hangzott el Költségvetési Tanács (KT) idei első ülésén, amelyen Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, mint a KT tagja is részt vett.
Elolvasom »