Domokos László

Címke: ÁSZ

Soha nem látott ellenőrzési lefedettséget ért el az ÁSZ 2021-ben

Az Állami Számvevőszék küldetése, hogy értékteremtő ellenőrzéseivel előmozdítsa a közpénzügyek átláthatóságát, rendezettségét és hozzájáruljon a jól irányított állam működésének támogatásához. Az ellenőrzési lefedettség növelése révén törekszik arra, hogy tevékenységével hatással legyen a közpénzfelhasználó szervezetek eredményére, a fenntartható közpénzügyi helyzet javítására.
Elolvasom »

A digitalizáció ma már nem előny, hanem alapvető elvárás

A digitalizáció a lakosság mindennapjait érintő olyan kihívás, amely területen létrejövő új lehetőségekhez a nagyvállalatok, a mikrovállalkozások és a közigazgatás is egyaránt igyekszik folyamatosan alkalmazkodni. A digitális technológiák széles körű felhasználása észrevétlenül beépült napi tevékenységeink közé, amelyekhez az Állami Számvevőszék maga is alkalmazkodik.
Elolvasom »

Az emberek életminőségének javítására irányul az ÁSZ figyelme 2022-ben

A törvényekben kötelezően végrehajtandó feladatokon túl, 2022 első felében az emberek életminőségének javítása érdekében végzi ellenőrzési, elemzési és tanácsadási tevékenységét az ÁSZ, amelyhez a már kidolgozott módszertani fejlesztések és a digitalizáció adják az alapot. A jövő év első féléves ellenőrzési tervét Jakab Istvánnak, az Országgyűlés alelnökének személyesen adtam át az Országházban.
Elolvasom »

A közszolgálat, több mint egy munkahely

Az idei évben tovább szélesedett az Állami Számvevőszék tevékenysége, amely egyrészt a társadalom számára a tudatos életvezetés támogatásában, míg az ellenőrzöttek számára az ellenőrzési folyamatba épített javítási lehetőségekben nyilvánul meg. Ezzel összekapcsolásra került a tudatos pénz és közpénz felelős elköltése is. Évértékelő beszédemben az ÁSZ teljes állományával osztottam meg közös munkánkra vonatkozó tapasztalataimat, értékelés...
Elolvasom »

Együttműködés a közpénzügyek erősítése érdekében

Az Állami Számvevőszék és a Sportegyesületek Országos Szövetsége közötti együttműködési megállapodás megerősíti, hogy a közpénzekkel és közvagyonnal való gazdálkodás színvonalának javítása, fejlesztése, valamint az integritás értékeinek erősítése ezen a területen is elhanyagolhatatlan feladat. Fontos, hogy mindez nemcsak általában szolgálja a társadalmi érdeket, hanem konkrétan képes javítani a sportolók körülményeit, illetve az egyesül...
Elolvasom »