Domokos László

Címke: pénzügyi tervezés

A válság: figyelmeztető tábla a biztonság felé vezető úton

Időről időre megtapasztaljuk, hogy a megbízható és megfontolt családi gazdálkodás fontosságára leginkább a válságok mutatnak rá. Természetesen a pénzügyi tudatosságról van szó, és meggyőződésem, hogy erre kiemelt figyelmet kell fordítanunk éppen most, éppen a jelenlegi háborús környezet miatt. Láttuk, hogy a Covid járvány először a bizonytalanság, majd számos formában a sok nehézséget áthidaló digitalizáció felé terelte az embereket, am...
Elolvasom »

Mit jelent a takarékosság a 21. században?

Ezt a témát járta körbe az Állami Számvevőszék és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem közös szervezésű konferenciája. Hiszek abban az analógiában, hogy a pénzügyi tudatosság terjesztésének alapjai is ugyanúgy épülnek fel, ahogy felhalmozódnak megtakarításaink.
Elolvasom »

Készüljünk tudatosan a tanévkezdésre

Örömmel értesültem az elmúlt hetek híradásaiból, hogy a világjárvány által előidézett gazdasági nehézségek ellenére is jelentős mértékben gyarapodtak a lakossági megtakarítások az év első negyedévében. Rendkívül fontosnak gondolom kiemelni, hogy a példátlan növekedés mögött olyan tudatos háztartások állnak, akik anyagi lehetőségeik és korlátaik megismerését követően, hosszas mérlegelés és tervezés után hozták meg pénzügyi döntéseiket.  
Elolvasom »

Fontos a fiatalok pénzügyi tudatossága

A Magyar Közgazdasági Társaság a fiatalok első lakáshoz jutása témájában szervezett online konferenciát. Az Otthonteremtési Program számos módon támogatja a fiatal párok első közös lépéseit, mégis rendkívül fontos, hogy ezeket is minden esetben alapos tervezés, illetve megfontolt pénzügyi döntések kísérjék.
Elolvasom »

A gazdaságnak és az állampolgároknak is regenerálódnia kell

A 2022-es költségvetési törvényjavaslatról szóló parlamenti vitát megelőzően a Karc FM Regiszter című műsorának a vendége voltam, ahol a jövő évi költségvetés tervezetének számvevőszéki véleményezésével kapcsolatban osztottam meg a számvevőszék megállapításait.
Elolvasom »