Domokos László

Címke: támogatás

Dilemma a vezetésről

Teljesítményellenőrzés és az ellenőrzött szervezetek vezetőinek támogatása. Ez lesz a két leghangsúlyosabb fókuszterület az Állami Számvevőszék tevékenységében a következő időszakban, ami kettős kihívást jelent. Egyrészt meg kell erősíteni a tanácsadó, auditáló feladatok vezetését, illetve a hatóságok felé való képviselet megfelelő mérlegelését.
Elolvasom »

A vezetői feladatokat is átalakítják az új igények

2012-ig átlagosan 400-600 helyszínt ellenőrzött az ÁSZ évente. 2021-re eljutott oda, hogy 6-10 ezer helyszínt is képes ellenőrizni, így egy parlamenti ciklus alatt minden közfeladatellátó értékelésére sor kerülhet. Az ellenőrzések és az értékelések megnövekedett száma azt is eredményezi, hogy évente átlagosan 8 ezer helyszínen kell konzultálni, illetve értékelést végezni, amely vezetői szinten is többlet kapacitást igényel a megszokott ...
Elolvasom »

Nagy igény van az ÁSZ támogatására

Tanulni és konzultálni akarnak az ellenőrzött szervezetek vezetői – ezt erősítették meg az ÁSZ hasznosulási diskurzusán elhangzottak. Örömmel hallgattam, hogy nagy igény van a számvevőszéki támogatásra, illetve tanításra, amelyek lehetőséget adnak a szervezetek számára a jelen idejű gyors javulásra.
Elolvasom »

Az önkormányzatok szívesen fogadják az ÁSZ szakmai iránymutatásait

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) után a Megyei Jogú Városok Szövetségével (MJVSZ) is egyeztettem az önkormányzatokat érintő aktuális kérdésekről. A videókonferencia-beszélgetés keretében Szita Károllyal, az MJVSZ elnökével, illetve Kaposvár Megyei Jogú Város polgármesterével találkoztam, beszélgetésünk fő témája pedig az önkormányzatok korrupció elleni védettsége volt.  
Elolvasom »

Folytatódik a párbeszéd az önkormányzatokkal

Minden évben találkozok az önkormányzati érdekszövetségekkel abból a célból, hogy a rendelkezésre álló tudás és tapasztalat megosztásával támogassam az önkormányzatokat. Elsőként Schmidt Jenővel, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnökével egyeztettem.
Elolvasom »