Domokos László

Címke: ellenőrzés

Soha nem látott ellenőrzési lefedettséget ért el az ÁSZ 2021-ben

Az Állami Számvevőszék küldetése, hogy értékteremtő ellenőrzéseivel előmozdítsa a közpénzügyek átláthatóságát, rendezettségét és hozzájáruljon a jól irányított állam működésének támogatásához. Az ellenőrzési lefedettség növelése révén törekszik arra, hogy tevékenységével hatással legyen a közpénzfelhasználó szervezetek eredményére, a fenntartható közpénzügyi helyzet javítására.
Elolvasom »

A digitalizáció ma már nem előny, hanem alapvető elvárás

A digitalizáció a lakosság mindennapjait érintő olyan kihívás, amely területen létrejövő új lehetőségekhez a nagyvállalatok, a mikrovállalkozások és a közigazgatás is egyaránt igyekszik folyamatosan alkalmazkodni. A digitális technológiák széles körű felhasználása észrevétlenül beépült napi tevékenységeink közé, amelyekhez az Állami Számvevőszék maga is alkalmazkodik.
Elolvasom »

Magasabb szintre lépett Magyarországon a korrupció elleni fellépés az elmúlt 10 évben

Az ÁSZ előbb az évenként elvégzett Integritás-felméréssel elterjesztette az integritás szemléletét a magyar közszférában, ezután a módszert ellenőrzéssé fejlesztette, 2021-re pedig széleskörű tanácsadással és tudásmegosztással tovább erősítette a közpénzt felhasználó szervezetek helyzetét, ezzel is növelve az ellenálló képességüket.
Elolvasom »

Reagálni kell az új kihívásokra

„A világ visszavonhatatlanul belépett a 21. századba, hiszen ma már digitalizáció és megújult szemléletváltás nélkül elképzelhetetlen bármelyikünk élete, amelynek eredményeképpen más típusú tudásra, magatartásra van szükség.” – ezekkel a gondolatokkal nyitottam meg a Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesületének éves konferenciáját.
Elolvasom »

Együttműködéssel a közös célokért

„Közös célunk a közpénzeket átláthatóan és eredményesen felhasználó, az integritás alapú hivatali elvek érvényesülését támogató, valamint a közjót szolgáló önkormányzati rendszer kialakítása és fenntartása” – hangzott el előadásomban, amelyet a TÖOSZ Regionális Polgármesteri Fórum résztvevőinek tartottam. 
Elolvasom »