Domokos László

Címke: költségvetés

Tartható az adósságráta és jók a növekedési adatok

Van remény arra, hogy jó évet zárjunk, amely béremelések és adóvisszatérítések formájában személyes anyagi előnyt hozhat mindenki számára. Ez mindannyiunknak érdeke és felelőssége - mondtam a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Elolvasom »

A kiegyensúlyozott költségvetési politikát folytató országok tudták átvészelni a válságot

Az Inforádiónak adott interjúm során elmondtam, a számvevőszék álláspontja szerint a minőségi pénzköltés a sikeres válságkezelés kulcsa.
Elolvasom »

Kockázatot jelent a költségvetésre az uniós pénzek kifizetésének elmaradása

Felborult piaci egyensúly, versenyhátrány, államadósság emelkedés és költségvetési hiány növekedés – ezek a kockázatai annak, amíg az Európai Unió nem köti meg a megállapodást Magyarországgal és nem utalja ki a vissza nem térítendő támogatásokat a beruházási terv felhasználásához.
Elolvasom »

A költségvetés rugalmassága növeli a kiszámíthatóságot és a biztonságot

A 2022. évi központi költségvetési törvénytervezet a válságkezelés helyett immár a gazdaság újraindítására helyezi a hangsúlyt. Számolni kell azonban azzal, hogy a koronavírus-járvány további hullámai hatással lehetnek majd hazánk jövő évi központi költségvetésének végrehajthatóságára. Ennek következtében, továbbra is fontos a járvány elleni védekezés költségeinek a biztosítása, ugyanakkor szükség van a gazdaság élénkítését és újraindít...
Elolvasom »

Támogatni kell a lakosság gazdasági helyzetének javítását

A társadalmat a válság révén komoly sokk érte, amit ki kell heverni. Ezért aki teheti, pótolja be elmaradt beruházásait, utazásait, vegyen részt szabadidős, szórakoztató eseményeken.
Elolvasom »