Domokos László

Címke: digitalizáció

Fókuszban az innováció: új jelentés formátum és megújított módszertan

A koronavírus-járvány rávilágított: komoly, a technológia által vezérelt változás zajlik körülöttünk. Ez a változás hatalmas, magyarországi viszonylatban a rendszerváltás léptékéhez mérhető. Ennek következtében merült fel az igény a jelentések tartalmának és felépítésének átgondolására is, egy innovatív, a mai kornak megfelelő formában.
Elolvasom »

Reagálni kell az új kihívásokra

„A világ visszavonhatatlanul belépett a 21. századba, hiszen ma már digitalizáció és megújult szemléletváltás nélkül elképzelhetetlen bármelyikünk élete, amelynek eredményeképpen más típusú tudásra, magatartásra van szükség.” – ezekkel a gondolatokkal nyitottam meg a Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesületének éves konferenciáját.
Elolvasom »

Nagy igény van az ÁSZ támogatására

Tanulni és konzultálni akarnak az ellenőrzött szervezetek vezetői – ezt erősítették meg az ÁSZ hasznosulási diskurzusán elhangzottak. Örömmel hallgattam, hogy nagy igény van a számvevőszéki támogatásra, illetve tanításra, amelyek lehetőséget adnak a szervezetek számára a jelen idejű gyors javulásra.
Elolvasom »

A gazdaság lelassult, az ÁSZ tovább fejlődött

2020-ban megtorpant az elmúlt időszak töretlen gazdasági növekedése, azonban az Állami Számvevőszék rendületlen fejlődése nem. A járvány ideje alatt is példásan látta el feladatát, sőt, a tanácsadó és tudásmegosztó tevékenységére is nagy hangsúlyt feketetett. Az ÁSZ technológiai és módszertani fejlesztéseknek köszönhetően több szervezetet ellenőrzött 2020-ban mint eddig valaha, és ezek száma 2021-ben várhatóan eléri az évi 9000-et. Az Á...
Elolvasom »

Kilátás a dolgozószobából

Lassan már egy éve annak, hogy a világjárvány a négy fal közé kényszerített minket, így életünk számos színtere is az otthonunkba költözött. A nappaliból végezzük a munkát, a konyhából a bevásárlást, a kanapéról követjük kedvenc színdarabjaink online közvetítését, középiskolás és egyetemista gyermekeink pedig az íróasztal mellől jelentkeznek be az órákra. Drasztikus változások ezek, amelyek a munka világát is jelentősen átformálták. 
Elolvasom »