Domokos László

Címke: ÁSZ

Ösztönző állam, sikeres gazdasági újraindítás

Egy ösztönző államnak nemcsak aktívnak kell lennie, hanem rajta kell tartania az ujját a gazdaság ütőerén, és a gazdaság pulzusszámának ismeretében hozni meg jól célzott intézkedéseit – emeltem ki „Az ösztönző állam – sikeres gazdasági újraindítás 2022” címmel szervezett szakmai konferencián, amelyen sor került „Az ösztönző állam válságkezelése II.” tanulmánykötet bemutatójára is.
Elolvasom »

A válság: figyelmeztető tábla a biztonság felé vezető úton

Időről időre megtapasztaljuk, hogy a megbízható és megfontolt családi gazdálkodás fontosságára leginkább a válságok mutatnak rá. Természetesen a pénzügyi tudatosságról van szó, és meggyőződésem, hogy erre kiemelt figyelmet kell fordítanunk éppen most, éppen a jelenlegi háborús környezet miatt. Láttuk, hogy a Covid járvány először a bizonytalanság, majd számos formában a sok nehézséget áthidaló digitalizáció felé terelte az embereket, am...
Elolvasom »

Az innováció ott jön létre, ahol többféle tudás találkozik

Az Állami Számvevőszék és a Miskolci Egyetem közös sajtótájékoztatóján örömmel beszéltem arról, hogy az ÁSZ számára miért fontos és reményteljes fejlemény a Kutatási és Kompetencia Központ létrehozása. A Számvevőszék már több mint félévtizedes tapasztalattal rendelkezik a Miskolci Egyetemmel való kooperációban, a Központ megvalósítása pedig újabb mérföldkövet jelent az együttműködésben.
Elolvasom »

Szükségünk van elődeink példájára

„A Nemzeti Sírkertben olyan személyek nyugszanak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy mi, magyarok, itt a Kárpát-medencében ezer éve megmaradhassunk, és gyökereinket egyre mélyebbre ereszthessük. Olyan személyek, akik a múltban elért eredményeikkel irányt mutatnak nekünk a jövőre is” - hangsúlyozta Móczár Gábor, a Nemzeti Örökség Intézete főigazgatója a védett sírokat jelölő parcellakő avató ünnepségén a keszthelyi Szent Miklós temetőben.
Elolvasom »

Titkok az ajtó mögött

Az életünk folyamatosan abból áll, hogy új ajtókat nyitunk ki magunk előtt – ezért úgy gondolom, hogy napjainkban is aktuális Szabó Magda Az ajtó című művének mondanivalója. A regényből készült színdarabot márciusban a Békéscsabai Jókai Színház művészei állították színpadra.
Elolvasom »