Domokos László

Címke: költségvetés

OTDK: felkészülés a jövőre

A hétvégén zárult a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi Szekciója, amelynek ebben az évben a Soproni Egyetem adott otthont. Az eseményen egy szakmai előadással, illetve néhány személyes gondolattal köszöntöttem a közgazdaságtudomány területének legelhivatottabb hallgatóit és fiatal kutatóit.
Elolvasom »

Hogyan értelmezhetjük a fenntarthatóságot a költségvetésben?

A fenntarthatóság egy olyan kifejezés, amellyel napjainkban az élet számos területén találkozunk, így a gazdaságban is. A Pénzügyi Szemle című közpénzügyi szakfolyóirat különszámában megjelent, Pulay Gyula kollégámmal közösen jegyzett cikkünkben megvizsgáltuk, hogy hogyan értelmezhető a fenntarthatóság fogalma a költségvetésben.
Elolvasom »

A Költségvetési Tanács feladatai 2021-ben

2021. január 14-én tartotta meg évindító ülését a Költségvetési Tanács, amelyen az Állami Számvevőszék elnökeként magam is részt vettem. Az ülésen megvitattuk a 2021. évre vonatkozó feladattervet.
Elolvasom »

Fenntartható költségvetés és a költségvetésben megjelenő fenntarthatóság

Megjelent a Pénzügyi Szemle című közpénzügyi szakfolyóirat különszáma, amelyben „Fenntartható költségvetés és a költségvetésben megjelenő fenntarthatóság” címmel jelent meg cikkem, amelyet Pulay Gyula kollégámmal, a Miskolci Egyetem habilitált egyetemi docensével közösen jegyzünk.  Ezt szeretném most a figyelmükbe ajánlani.
Elolvasom »

Alapjövedelem: lehet-e út a boldogsághoz?

A feltétel nélküli alapjövedelem biztosítása az utóbbi évek egyik legvitatottabb politikai javaslata, amelynek aktualitását a koronavírus-járvány berobbanása tovább fokozta. Érdemes azonban közgazdasági szempontból is megvizsgálnunk, hogy pontosan mit takar a feltétel nélküli alapjövedelem (FNA) ígérete.
Elolvasom »