Domokos László

Címke: költségvetés

Interjú a Trend FM-ben

2020. október 21-én, a Trend FM, A Nap Vendége című háttérelemző műsorában beszéltem a 2019. évi költségvetés zárszámadásról, az Állami Számvevőszék történetének fontos jubileumáról, illetve a világjárvány okozta gazdasági kihívások kezeléséről.
Elolvasom »

Történelmi feladat történelmi időkben

A mai napon került sor az Országgyűlésben a Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről szóló 2018. évi L. törvény végrehajtásáról szóló törvényjavaslat tárgyalására. A zárszámadás tárgyalása a magyar Országgyűlés egyik történelmi alapfeladata. Továbbá idén éppen 150 esztendeje, 1870-ben kezdte meg működését az első független magyar Állami Számvevőszék, amelynek alapvető és legfontosabb feladata az állami költségvetés végrehajtásán...
Elolvasom »

Elemzésekkel is támogatjuk a válság menedzselését

Egymás után hozza nyilvánosságra elemzéseit az Állami Számvevőszék. Ezekben az ÁSZ elemzői olyan gazdasági és költségvetési összefüggésekre, dilemmákra világítanak rá, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Magyarország hatékonyan tudja menedzselni a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi krízist.
Elolvasom »

Ülésezett a Költségvetési Tanács

2020. szeptember 22-én tartotta legutóbbi ülését a Költségvetési Tanács, amelyen részt vett Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is.
Elolvasom »

A vállalkozásoknak és a háztartásoknak is tenniük kell a talpra állásért

A 2020-as megtorpanást követően jelentős növekedés várható 2021-ben a magyar gazdaságban, és ismét növekvő szerepet játszhatnak a lakossági megtakarítások az államadósság finanszírozásában – többek között erre világít rá az Állami Számvevőszék legfrissebb elemzése.
Elolvasom »