Domokos László

Címke: Domokos László

Hogyan erősíthető az integritás?

A COVID-19 világjárvány alapjaiban változtatta meg az életünket, illetve a minket körülvevő gazdasági környezetet. Ennek következtében az integritás megőrzése és a korrupció megelőzése újabb területeken, újabb elérendő célként és feladatként jelent meg a járvány idején.
Elolvasom »

Mitől válik válságállóvá egy gazdaság?

A szakemberek szerint Magyarország - elsősorban az elmúlt időszak kihívásinak következményeként - válságállóbbá vált. Kérdés azonban, hogy a még mindig jelenlévő világjárvány és az ukrán háború hogyan rajzolja át ezeket a folyamatokat. Többek között erről beszéltem a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Elolvasom »

Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál

Hagyomány már, hogy minden tavasszal újraéled a sajtkészítés mesterségének hagyománya Gyomaendrődön, ahol immár 23. alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált. A többnapos rendezvény ebben az évben is a gasztronómia, a hagyomány és a folklór együtteséról szólt, amelyet ez alkalommal is a helyiek vendégszeretete, valamint a térség kivételes természeti adottságai tettek még különlegesebbé.
Elolvasom »

A kiberbiztonságban kulcstényező a tudatosság növelése

Az internet valójában nemcsak egy új technológia kiteljesedése, hanem egy olyan új globális kultúráé is, amelynél az idő, a tér, a határok, sőt még a személyazonosság fogalmát is radikálisan át kell értelmezni. A kibervilágnak a számos előnyén túl azonban hátrányai, sőt veszélyei is vannak, amelyekről szintén beszélni kell. Az ÁSZ elemzői a virtuális világ informális bemutatása mellett, most ezekre a veszélyekre, illetve lehetséges mego...
Elolvasom »

Változás és átalakulás – a Post-Covid gazdaság kihívásai

Két év után újra személyes szakmai találkozó keretében valósult meg a Pécsi Pénzügyi Napok. A rendezvény témája - a „Post-Covid gazdaság kihívásai” - aktuálisabb már nem is lehetett volna: a pandémia, a háború és a növekvő infláció hatása már érezhető a nagy pénzügyi rendszerekben és a gazdaság szereplői számára is. Az eseményen a magyar monetáris és fiskális rendszer jövőbeni kihívásait, gyakorlati kérdéseit vettük górcső alá.
Elolvasom »