Domokos László

Címke: tanácsadás

Átalakulóban a vezetői szerkezet

Zajlanak a gondos előkészületek az Állami Számvevőszék vezetői szerkezetének átalakításában.  Mindennek megvan a rendje és sorrendje. Ennek megfelelően jelenleg is folyik a munkafolyamatok és feladatok felülvizsgálata, illetve újragondolása, valamint az új vezetői struktúra hangsúlyainak meghatározása, megalapozása.
Elolvasom »

Tanácsadásra helyezi a hangsúlyt az ÁSZ az OGY határozatnak megfelelően

Az a célunk, hogy a sikernek, a fejlődésnek legyen mindenki számára jól érzékelhető mértéke és értéke. A törvény szabta feladatainknak megfelelően és a települések vezetőivel partnerségben mi a jövőben is azért dolgozunk, hogy az önkormányzatok szabályszerűen és eredményesen működjenek, a helyben élők pedig a lehető legmagasabb szintű szolgáltatásokat kapjanak. 
Elolvasom »

Folytatódik a párbeszéd az önkormányzatokkal

Minden évben találkozok az önkormányzati érdekszövetségekkel abból a célból, hogy a rendelkezésre álló tudás és tapasztalat megosztásával támogassam az önkormányzatokat. Elsőként Schmidt Jenővel, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnökével egyeztettem.
Elolvasom »

Fókuszban az ÁSZ tanácsadási eszközei

„A vírus új módszereket követel, más tevékenységek váltak hangsúlyosabbá, mint például a tanácsadói funkció, a monitoring ellenőrzések, amelyeknek alkalmazása a változás-, illetve válságmenedzsment és a digitalizációs eszközök nélkül nem történhetett volna meg.” – mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a XIV. Soproni Pénzügyi Napok Konferencián.
Elolvasom »

Mely fókuszterületeken ellenőriz és támogat az ÁSZ?

A törvényben előírt tanácsadó, tudásmegosztó tevékenységünk célja a támogatás, amelyhez egyrészt az Alaptörvény előírásai, másrészt az Országgyűlés által az elmúlt években hozott határozatok jelentenek iránymutatást - emelte ki Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke az az ÁSZ 2019-es szakmai tevékenységéről szóló országgyűlési vitában.
Elolvasom »